Üniversite adaylarına "akıllı" destek

Üniversite adaylarına "akıllı" destek
25 bine yakın yükseköğretim programı arasından inceleyip karşılaştırabilecek akıllı tercih kılavuzu uygulaması

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, üniversite adaylarına tercihlerde kolaylık mümkün kılan akıllı cep telefonu uygulaması "UTM Cep Tercih" ile öğrencilerin doğru ve bilinçli tercih yapmasını amaçladıklarını belirtti . 


Üniversite adaylarının istedikleri okulu 25 bine yakın yükseköğretim programı arasından inceleyip karşılaştırabilecekleri akıllı tercih kılavuzu uygulaması "UTM Cep Tercih", İstanbul Lisesi'nde yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. 


İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yıldız, akıllı mobil telefonlarına " Arama Motoru Google Play Store"dan bedava indirilebilen, "IOS" versiyonu da 10 gün içinde yayında olacak uygulamanın tercih yapmakta zorlanan üniversite adaylarına çok büyük kolaylık getirdiğini belirtti . 


Mürracaat edenlerin uygulamayla girmek istedikleri bölümleri görüntüleyebilecekleri, 2004 taban puanı, taban başarı sırası, önceki sene kaç şahıs tarafından kaçıncı sırada tercih edildiği, doluluk oranı, üniversitenin telefon numarası gibi detaylı verilere ulaşabileceklerini dile getiren Yıldız, "Temel amacımız, çocuklarımızın doğru, bilinçli tercih yapmaları. Bu açıdan da bu uygulamayı çok fazla önemli buluyoruz" diye açıkladı . 


Uygulamanın sesle de yönlendirilme imkanının bulunduğunu aktaran Yıldız, öğrenciler ve kılavuz öğretmenlerin uygulamayı rahatlıkla kullanabileceğini ifade etti. 


Yıldız, uygulamanın bedava biçimde indirilebildiğini ortaya koyarak , protokol çerçevesinde kendilerine katkı mümkün kılan Nişantaşı Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti. 


Üniversite Tercih Merkezi (UTM) Direktörü Burak Kılanç da öğrencilerin çok fazla kısa zamanda tercih yapmaları gerekmekde olduğunu ifade ederek, bunları açıkladı : 
"Üniversite Tercih Merkezi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi tercih destek platformudur. Bu projenin amiral gemisi, 'www.universitetercihmerkezi.com' sitesidir. Adaylar, eğitimciler, kılavuz muallimler bu siteye girerek çok fazla detaylı verilere sahip olabilirler. Ancak günümüz mobil çağı. Gençler sabah uyanır uyanmaz cep telefonlarını ellerine alıyorlar. Biz de bu manada 7/24 olarak hizmet verecek ortamı mobil platform olarak tespit ettik ve 'UTM Cep Tercih' de bu fikirden yola çıkılarak yaşam buldu. Şayet tercih kılavuzunu gençler yazıcıdan çıktı alacak olurlarsa 500 sayfanın üzerinde çok fazla kalın bir doküman elde etmiş olacaklar. 25 bine yakın programın içinden kendilerine uygun en çok 30 tercihlerini Başkent Ankara 'ya bildirecekler. Bu, basit bir şey değil. Ancak teknoloji sağ olsun."


Kılanç, uygulamanın üniversitelerinin imkanlarıyla 2 aylık bir zamanda hazırlandığını dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.