Üniversite Öğrencilerine Ab Ülkelerinde Staj Olanağı

Üniversite Öğrencilerine Ab Ülkelerinde Staj Olanağı
Ulusal Ajans tarafından sağlanacak hibeyle gerçekleştirilecek "Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu - İzmir" protokolü imzalandı

İZMİR (AA) - Ulusal Ajans tarafından sağlanacak hibeyle üniversite öğrencilerine AB ülkelerinde staj olanağı sunan "Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu - İzmir" protokolü imzalandı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) koordinatörlüğünde Ege, Dokuz Eylül, Celal Bayar, Katip Çelebi üniversitelerinden 79 öğrencinin Avrupa Birliği ülkelerindeki kurum ve kuruluşlarda staj yapmasını kapsayan protokolün imza töreni İzmir Ticaret Odası'nda (İZTO) gerçekleştirildi. 

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, törende yaptığı konuşmada, eğitimli toplumların kalkınmasının hızlı olduğuna dikkati çekerek, "Hükümetimizin son yıllarda eğitimde yaptığı reformlar büyük önem taşıyor. Öğrencilerimize staj yaptırıyoruz ama Avrupa Birliği ülkelerindeki şirketlerde staj yapan öğrencilerin vizyonu değişecek. İzmir Ekonomi Üniversitemizde 58'i aşkın ülkeden öğrenci geliyor. Tam burs veriyoruz. Önemli olan kültürler arası kaynaşmayı sağlıyoruz" dedi.

Konsorsiyum ile birlikte İzmir Ticaret Odası'nın Avrupa ve farklı ülkelerdeki 75 kardeş odasına ulaşacaklarına da işaret eden Demirtaş, "Rolümüz burada çocuklara staj yeri sağlamak bunu fazlasıyla yerine getiririz. Ulusal Ajansımızdan öğrencilerimizin sayısını arttırılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ulusal Ajans Yükseköğretim Koordinatörü İlyas Ülgür, üniversite öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş dünyasına gittiğinde bocalama safhasıyla karşılaştıklarını ifade ederek, "Mezunlarımız, 5-6 ay bocalama yaşıyor. Bunun en önemli sebebi sanayi üniversite işbirliğinin olmamasıdır. İş dünyası bir zirvede, öğrenciler bir başka zirvede duruyor. Öğrencilerimiz, dünyanın her yerinde çalışabilmeliler. Bu döneme dek öğrencilerimizin yüzde 80'i kendileri staj yeri buluyordu. Uluslararası İlişkiler okuyan bir öğrenci kebapçıda staj yapıyordu. Bu dönem 12 Konsorsiyum kuruldu. En güçlülerinden biri İzmir'de oluştu" dedi.

- 118 bin 500 Avro hibe

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversitelerle iş dünyasının birlikteliğinin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, İzmir'de kurulan Erasmus Staj Hareketliği Konsorsiyumu – İzmir’in koordinatörlüğünü yürüteceklerini kaydetti. 

İmzalanan protokolle, öğrencilerin bilgiyi pratiğe dönüştürme fırsatını yakaladığı belirtildi. Konsorsiyum kapsamında her öğrenciye 3 aylık Erasmus stajı için bin 500 Avro, hibe verileceği, toplam hibe miktarının ise 118 bin 500 Avro olacağı ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.