Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği 'su altı aracı' NASA yolunda

Üniversite öğrencilerinin geliştirdiği 'su altı aracı' NASA yolunda
Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören 8 öğrencinin geliştirdiği, insansız su altı görüntüleme aracı, NASA'daki yarışmada Türkiye'yi temsil edecek

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde eğitim gören 8 öğrencinin, su altında tarama yapmak ve nesnelerden numune almak üzere geliştirdiği insansız su altı görüntüleme aracı, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Derinlik Kontrol Laboratuvarı'nda yapılacak yarışmada görücüye çıkacak.

Öğrencilerin 3 yıllık bir çalışmayla geliştirdikleri "Lucky Fin" adlı insansız su altı görüntüleme aracı, Türkiye'de nisan ayında yapılan "Uzaktan Kumandalı Su Altı Araç Yarışması"nda birinci oldu ve NASA'nın 23-25 Haziran'da düzenleyeceği "Mate Rov International 2016" yarışmasında Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de bu alanda yapılmış bir çalışma olmadığını söyledi.

Türkiye'nin ilk defa bir araçla bu yarışmada yer alacağına dikkati çeken Yakut, yarışma ekibi ve araca yapılacak eklemeler için maddi imkanlara ihtiyaç duyduklarını belirtti. Yakut, "Sponsor arayışı içindeyiz. Yarışmanın senaryosuna baktığımızda ekibim için umutluyum. NASA'daki yarışmadan iyi bir derece alacağımızı düşünüyorum. NASA'nın Derinlik Kontrol Laboratuvarı'nda yapılacak yarışmada ülkemizi en iyi şekilde temsil edip iyi bir dereceyle dönmek istiyoruz. Başarıyla dönebileceğimizi düşünüyorum. Diğer ekipleri de izledik. Biz iyi bir noktadayız." ifadesini kullandı.

150 metre derinliğe inebilen araçla, su altında görüntüleme, taşıma ve yerleştirme işlemlerinin yanı sıra su kirliliği ölçümü yapılabiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.