Üniversite öğrencisi ev sahiplerinden dert yandı: 15 bin lira kira mı istenir öğrenciden?

Üniversite öğrencisi ev sahiplerinden dert yandı: 15 bin lira kira mı istenir öğrenciden?
Vatandaşın nabzını tutmak için sokaklardaydık. Bir üniversite öğrencisi yanımıza gelerek konuşmak istediğini söyledi. Artan ev kirası yüzünden maddi gücünün kalmadığını söyleyen Alihan Sarı isimli üniversite öğrencisi ev sahibinden dert yandı.

Türkiye'de kira artışının en çok yaşandığı illerden birisi de Konya. Özellikle son 7-8 ayda kiralara fahiş zamlar yapıldı. Bu durumdan en çok mağdur olan kesimlerden birisi de öğrenciler. Sokak röportajı yaparken bir öğrenci ev sahiplerinden ve kira artışlarından dert yandı.

"2 BİN 200 OLAN KİRAM, 15 BİN LİRA OLDU"

Maddi gücünün kalmadığını ifade eden Alihan Sarı isimli öğrenci konuşmasında, şu görüşlere yer verdi: “Şuan da o kadar çok sıkıntıdayız ki yani ne yapacağımızı bilmiyoruz. 15 bin lira kira mı istenir bir öğrenciden? Nasıl ödeyeceğiz bilmiyoruz. Lütfen ev sahipleri biraz anlayışlı olsun. 2 bin 200 liraya oturuyordum, 15 bin lira kira istediler. Ama şuan da veremeyeceğiz. O kirayı veremeyiz çünkü biz memur değiliz. Öğrenciyiz biz."

"OKUYACAK MADDİ GÜCÜMÜZ KALMADI"

Normalde devletin yüzde 25 zamlarına göre hareket etmemiz gerekiyor ama kimse buna uymuyor. Bizim de uymamızı beklemesinler. Valla perişan oluyoruz ev sahipleri. Lütfen bu kiraları yapmayın böyle bu kadar. Bu kadar çıkartmayın. Okuyacak maddi gücümüz kalmıyor. Lütfen yardımcı olsunlar bize” şeklinde sözlerine son verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.