Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı

Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı
KTÜ Rektörü Prof. Dr. Baykal:"Stratejik planlamayı, kanun ve yönetmeliklerin zorunlu kıldığı bir görevden ziyade, sürekli dinamik ve değişen, şartlara göre kendini yenileyen, revize eden bir yönetim aracı olarak görmekteyiz"

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, stratejik planlamayı, kanun ve yönetmeliklerin zorunlu kıldığı bir görevden ziyade, sürekli dinamik ve değişen, şartlara göre kendini yenileyen, revize eden bir yönetim aracı olarak gördüklerini söyledi.

Baykal, Kalkınma Bakanlığı ile KTÜ iş birliğinde Senato Salonu'nda organize edilen, Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı'nın açılış bölümünde yaptığı konuşmada, küreselleşme ile birlikte siyasal, ekonomik, teknolojik ve kültürel alandaki değişimler ve gelişmelerin yönetim anlayışında değişime gitmelerine sebep olduğunu belirtti.

Stratejik yönetim anlayışının da bu değişimin bir sonucu olduğunu vurgulayan Rektör Baykal, "Stratejik yönetim anlayışının temelinde ise stratejik planlama yatmaktadır. KTÜ olarak bu anlayışı kurumsallaştırmak için adımlar attık. Stratejik planlamayı, kanun ve yönetmeliklerin zorunlu kıldığı bir görevden ziyade, sürekli dinamik ve değişen, şartlara göre kendini yenileyen, revize eden bir yönetim aracı olarak görmekteyiz." dedi.

Süleyman Baykal, gerek 10'uncu Kalkınma Planı, gerekse Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64'üncü Hükümet Eylem Planı'nda öngörülen, üniversitelerde stratejik yönetim anlayışının geliştirilmesi ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi hedefine yönelik düzenlenen toplantıya katkı sağlayan Kalkınma Bakanlığı Kurumsal ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanı Kutluhan Taşkın ve ekibine de teşekkür etti.

Açılış konuşmasının ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Taşkın ve Baykal'ın yanı sıra Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman ve Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ile Rize Recep Tayyip Erdoğan, Ordu, Giresun ve Bayburt üniversitelerinin rektör yardımcıları katıldı.

Öte yandan toplantıda, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce'nin, DOKAP bünyesinde yer alan 8 ildeki üniversiteleri bir araya getirmek amacıyla kurulması planlanan Üniversiteler Birliği'nin (ÜNİDOKAP) taslağını paylaştığı da bildirildi.

Çalıştayın, ÜNİDOKAP için gerekli görüşmelerin yapılması açısından da faydalı olduğu ve taslak hakkında katılımcıların görüşlerinin alındığı öğrenildi.

Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı

Üniversitelerde Stratejik Planlama Çalıştayı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.