Üniversiteli Gençler Hem Okuyup Hem Yürüdü

Üniversiteli Gençler Hem Okuyup Hem Yürüdü
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri, kitap okuma konusunda farkındalık yaratabilmek amacıyla kent merkezinde yürüyerek kitap okuma etkinliği düzenledi

BURDUR (AA) - Burdur'da, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri, kitap okuma konusunda farkındalık oluşturabilmek için kent merkezinde yürüyerek kitap okudu.

"Birlikte Okuma Projesi" kapsamında yaklaşık 300 üniversite öğrencisi, Atatürk Caddesi'nde bir araya geldi. Öğrenciler, gruplar halinde hem yürüdü hem de kitap okudu. Belirledikleri alanlarda durup kitap okumaya devam eden öğrenciler, çevredeki vatandaşların ilgisini çekti.

Atatürk Caddesi'ndeki etkinliğin ardından Cumhuriyet Meydanı'na gelen öğrenciler, burada da toplu halde "sessiz kitap okuma" etkinliğini düzenledi.

Projenin sorumlusu Kenan Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, okuma alışkanlığını vatandaşlara aşılamak istediklerini, öğrencilerin de gönüllü olarak projeye katıldığını söyledi.

Farklı caddelerde yürüyerek kitap okuduklarına değinen Demir, "Bu fikir bana ait. Yıllar önce öğretmenken yaptığım bir çalışmaydı. Bunu biraz daha geliştirdik. Öğrencilerimiz de katıldı. Farkındalık yapmak zorundayız. Bunlar devam ettikçe gelişebilir. Çünkü 20 yıl okumayan insana bir etkinlikle kitap okutma şansımız yok ama en azından 'Böyle bir şey varmış' dedirtmek önemli." diye konuştu.

MAKÜ öğrencisi Mert Karataş da etkinliğin ilerde de devam etmesi halinde hem öğrencilere hem de vatandaşlara büyük oranda kitap okuma alışkanlığı kazandırılacağını kaydetti.

Öğrenci Kader Kanat da çok güzel bir etkinlik yaptıklarını ve böyle bir etkinliğe katıldığı için mutlu olduğunu ifade etti.

"Kitap okuma turu"nu gören 78 yaşındaki Gülümser Yiğit de gençlerin bu şekilde kitap okumasına sevindiğini dile getirdi. Kitap okumanın aslında içten gelen bir istek olduğuna değinen Yiğit, "Sen ne kadar üstelersen üstele olmaz. Torunuma 'İnterneti bırak, kitap oku' diyorum, 'Kitap okursan hediye alacağım' diyorum. 'Tamam tamam' diyor ama okumuyor. Güzel ve faydalı kitaplar var. İnternet, telefon, televizyon çocuklarının kafasını eskitiyor." dedi.

Üniversiteli gençler daha sonra, İl Halk Kütüphanesinin anaokulu, ilkokul ve lise öğrencileri için düzenlemiş olduğu "Kitap her yerde okunur" etkinliğine katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.