Üniversiteliler Suriyeli çocukların ağabeyi ve ablası oldu

Üniversiteliler Suriyeli çocukların ağabeyi ve ablası oldu
Bir Kardeşim Olsun Projesi kapsamında bir araya gelen 20 üniversite öğrencisi genç, her hafta Suriyeli çocuklarla buluşup onlara ağabeylik ablalık yapıyor

Bir Kardeşim Olsun Projesi kapsamında bir araya gelen 20 üniversiteli genç, 20 Suriyeli çocukla kardeş oldu. Suriye Eğitim Derneği'nin açtığı okullarda okuyan çocuklarla buluşan üniversiteliler, çocuklarla değişik etkinlikler gerçekleştiriyor. Üniversiteli gençler, bu etkinliklerle, savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocukların da yaşıtları gibi oynamasını, gezmesini ve çocukluklarını yaşamasını amaçlıyor.

Bu etkinlikleri kendi çabalarıyla ve buldukları sponsorların desteğiyle gerçekleştirmeye çalışan üniversiteliler, bu hafta da Suriyeli kardeşleriyle, düzenlenen iftarda bir araya geldi.

"Şu an amacımız, çocuklara birebir ağabeylik-ablalık yapmak"
Projenin fikir babası ve koordinatörü Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Cemile Küplemez, proje hakkında AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Öncelikle, üniversiteli gençler olarak neler yapabilecekleri sorusu etrafında toplandıklarını ve projeye mart ayında başladıklarını anlatan Küplemez, şunları anlattı:

"Birçok yardım kuruluşu ve STK, gerekli maddi ihtiyaçları karşılıyorlardı. 'Biz de çocukların manevi ihtiyaçlarını karşılayalım' dedik. Aileleri şu an tam olarak onlarla ilgilenemiyor. Bu süreçte çocuklara rol-model olalım istedik. Bu şekilde başladı aslında... Daha sonra birkaç dernek, STK ile görüştük, nasıl bir proje yapabiliriz diye. Şu an amacımız, çocuklara birebir ağabeylik-ablalık yapmak. Zaten okula devam ediyorlar, bunun yanında biz her pazar keyifli bir gün geçirsinler, örnek alabilecekleri bir ağabeyleri-ablaları olsun istiyoruz. Etkinlikleri düzenlerken kendi imkanlarımızı kullanıyoruz. Bunun yanı sıra her etkinlik için bir sponsor buluyoruz. Mesela bu iftar etkinliğimizi Deniz Feneri karşılıyor. Etkinliklerimize bireyler, şirketler, kurumlar ve STK’lar sponsor olabiliyor."

"Projemize maddi destek sağlayacak sponsorları bekliyoruz"
Küplemez, gelecek dönemde projeyi geliştirip, büyütmeyi düşündüklerini ifade ederek, "Biz şu an 20 kişi ile bu etkinlikleri yapıyoruz. Daha da büyümek istiyoruz. Suriye Eğitim Derneği’nin Fatih’teki okulu tek değil. 13 tane farklı okulları var. Şu anki hedefimiz Fatih’teki okulda eğitim gören 130 kişilik öğrenci grubu. Onun için gönüllü gençlerle ve sponsorlarla bu projenin daha da kapsamlı hale gelmesini istiyoruz. Bunun için üniversiteli gençlerin bu projeye dahil olmasını istiyoruz. Sponsor olarak da dernek, şirket gibi kurum-kuruluşların desteğini bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.