Üniversiteye Giriş Sınavı da kalkıyor

Üniversiteye Giriş Sınavı da kalkıyor
Üniversite giriş sınavı ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: “O da olacak, o konuda da çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Üniversite giriş sınavı ile ilgili de konuşan Erdoğan: “O da olacak, o konuda da çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

“Artık TEOG ile ilgili nokta konulmuştur. Sırada Üniversite imtihanları var”

Ortaokul öğrencilerini ve ailelerini yakından ilgilendiren TEOG konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TEOG ile ilgili düşüncemi açıkladım. Sayın Başbakan ile de konuştum. Milli Eğitim Bakanı da imtihan olmayacağını söylemiştir. O zaman mesele bitmiştir. Konuyla ilgili olarak biz bir defa çocuklarımızı bindirilmiş kıtalar olarak görmek istemiyoruz. İmtihan kıskacı altında çocuklarımızın bitmesini tükenmesini görmek istemiyoruz. Hazırlıklarımız var ve bu hazırlıklarımızın hepsini Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla zaten açıklayacaktık. Ama aileler çocuklar rahat etsin derslerine odaklansınlar. Gerek Orta öğretimde gerek Lisede canla başla kendi performanslarını ortaya koyarak üniversiteye gidecekler.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının sonunda Üniversite sınavları konusunda da bir çalışmamız olacağını, YÖK’ün bu konuda çalıştığını bildirdi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.