Ürdün Karliçesi Rania, Midilli'de

Ürdün Karliçesi Rania, Midilli'de
Kraliçe Rania, sığınmacılarla bir araya geldi

ATİNA (AA) - Ürdün Kraliçesi Rania el Abdullah bir sivil toplum kuruluşunun davetiyle sığınmacı sorununa dikkat çekmek üzere Yunanistan'ın Midilli adasına ziyarette bulundu.

Öğle saatlerinde özel uçağıyla havalimanına gelen kraliçe, ada belediyesi ve yardım kuruluşları tarafından işletilen Kara Tepe kampını ziyaret etti.

Kraliçe burada, Suriyeli ve Afgan ailelerle bir araya gelerek bir süre sohbet etti ve sığınmacıların dertlerini dinledi. Kraliçe, çocuklarla da özel olarak ilgilendi.

Ziyaret sonrası internet hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Kraliçe, "Midilli'de Kara Tepe kampındaki Suriyeli kadınlardan ve ailelerden trajik hikayelerini dinledim. Hangisi daha üzücü karar vermek zor. Dünya şunu unutmamalı ki hiç kimse sığınmacı olmayı seçmiyor, seçeneğiniz kalmadığı zaman sığınmacı oluyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Sığınmacılara ilişkin sorumluluğun coğrafi konumla sınırlandırılamayacağını belirten Ürdün Kraliçesi, uluslararası toplumun sığınmacılar için güvenli ve yasal geçiş alternatifleri sunması gerektiğini kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.