Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın Mısır Ziyareti

Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın Mısır Ziyareti
Kral 2. Abdullah ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra Filistin ve Suriye meselelerinin ele alındığı duyuruldu

KAHİRE (AA) - Mısır'a kısa süreli ve sürpriz bir ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile bir araya geldi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Kahire'de gerçekleşen görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin ve Suriye meselelerinin ele alındığı bildirildi.

Görüşmede, Filistin meselesinin iki devletli çözümü kapsamında barış görüşmelerinin koordinasyonun tartışıldığı aktarılan açıklamada, "İki lider, özellikle ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve başlamasından sonra yavaşlayan Ortadoğu'daki barış görüşmelerinin yeniden canlandırılması için önümüzdeki süreçte atılacak adımların koordinasyonu konusunu değerlendirdi." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, 2. Abdullah ve Sisi'nin, "başkenti Doğu Kudüs olan, 4 Haziran 1967 sınırlarına uygun bir Filistin devletinin kurulmasının" vazgeçilemez milli bir prensip olduğuna da dikkati çektiği kaydedildi.

Trump, Filistin-İsrail sorununa ilişkin geçen çarşamba günü yaptığı açıklamada, iki devletli çözümden vazgeçilebileceğini ve bir devlette iki milletin de yaşayabileceğini ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.