Ürdün Temcilciler Meclisi Başkanı Taravne'nin İsrail Karşıtı Tutumu

Ürdün Temcilciler Meclisi Başkanı Taravne'nin İsrail Karşıtı Tutumu
Taravne, İsrailli Knesset üyelerinin davet edileceği parlamenterler forumuna katılmayı reddetti

AMMAN (AA) - Ürdün Temsilciler Meclisi Başkanı Atıf Taravne, İsrail Parlamentosu (Knesset) üyelerinin davet edileceği parlamenterler forumuna katılmayı reddetti.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, kasım ayı ortalarında başkent Amman'da düzenlenecek Ürdün Parlamenter Forumu'na katılacak Taravne, İsrailli Knesset üyelerinin de davet edilmek istendiği bilgisini aldıktan sonra bu kararından vazgeçti.

Forum idarecilerinin İsrailli heyetin davet edilmesi yönündeki kararını eleştiren Taravne, idarecilere "Ürdün parlamentosunun, Siyonist oluşum ile normalleşme karşıtı tutumundan ötürü" programa katılmayacağını iletti.

Taravne'nin, programın iptal edilmesi pahasına da olsa hiçbir İsrailli'nin davet edilmemesi gerektiğini belirterek, idarecilere bu konuda çağrı yaptığı kaydedildi.

Ürdün hükümeti, son zamanlarda İsrail'in sık sık Mescid-i Aksa'ya yaptığı ihlallerini kınayan ve eleştiren açıklamalar yapmış, çeşitli kentlerde de İsrail karşıtı eylemler düzenlenmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.