Ürdün'de 32. Cereş Kültür Ve Sanat Festivali

Ürdün'de 32. Cereş Kültür Ve Sanat Festivali
32. Cereş Kültür ve Sanat Festivali başladı

CEREŞ (AA) - Ürdün'ün Cereş kentinde 32. Cereş Kültür ve Sanat Festivali, Başbakan Hani Al Mulki'nin festival meşalesini yakmasıyla başladı.

Cereş Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen festivalin açılışına Mulki'nin yanı sıra çok sayıda sivil ve askeri yetkili ile Arap ve Batılı ülkelerin büyükelçileri katıldı. Ürdünlü Şair Safvan Kıdıysat'ın şiir okuduğu açılışta Ürdünlü bir grup sanatçı da yerel şarkıları seslendirdi.

Festival Yüksek Yönetim Kurulu Başkanı Akl Beltaci, açılışta yaptığı konuşmada, festival kapsamında Ürdün, Lübnan, Mısır ve Filistin sanat camiasından ünlü simaları ağırlayacaklarını ayrıca "Ürdünlülerin vicdanında Kudüs" temasıyla gün boyu sürecek bir seminer düzenleyeceklerini söyledi.

Beltaci, sivil toplum kuruluşları, gençlik dernekleri ve enstitülere davet göndererek festivale katılım tabanını geniş tutmayı amaçladıklarını kaydetti.

32. Cereş Kültür ve Sanat Festivali'ne Vail Kufuri, Nensi Acram, Hani Şakir, Ragıp Alame, Faris Kerem'in de aralarında olduğu çok sayıda ünlü Arap sanatçı katılıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.