Ürdün'de Halep'e destek gösterisi

Ürdün'de Halep'e destek gösterisi
Halep'teki saldırılar, başkent Amman'da protesto edildi

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da, Suriye rejim güçleri ve Rusya'nın Halep'te düzenlediği hava saldırıları protesto edildi.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Amman temsilciliği önünde toplanan Ürdün'deki Suriyeliler, Halep halkının maruz kaldığı "soykırımı" kınamak amacıyla gösteri düzenledi.

"Halep yanıyor", "Halep'i kurtarın" ve "Esed Halep'i yakıyor" şeklinde sloganlar atan göstericiler, Halep'te yaşananlara karşı Arap dünyasının sessiz kaldığını savunarak, "Nerdesiniz ey Araplar", "Ürdün'den sesleniyoruz, Halep'le birlikteyiz. Halep ağlama, Allah'tan başkasına şikayet etme", "Ey insanlar gelin görün Halep'in şehitlerini" yazılı pankartlar açtı.

Göstericilerden Muhammed el-Hariri, burada yaptığı konuşmada, "Bugün burada Halep'e destek olmak için toplandık. Arap dünyasındaki yöneticilerin ve halkların bizimle dayanışma içerisinde olmasını istiyoruz. Çünkü Halep'te yaşananlar insanlığın yıkımı ve herkesin gözleri önünde yaşanan bir katliamdan ibarettir." ifadesini kullandı.

Halep'te 11 günden bu yana muhaliflerin kontrolündeki bölgelere havadan saldıran Rusya ve rejim güçleri, sağlık merkezleri, camiler ve pazar yerlerini hedef alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.