Ürdün'de Sofex 2016 Fuarı

Ürdün'de Sofex 2016 Fuarı
Türkiye'den 9 şirketinin katıldığı fuar büyük ilgi gördü

AMMAN (AA) - Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen 11'inci Özel Operasyon Güçleri Konferansı ve Fuarı (SOFEX), yoğun ilgi gördü.

Fuara katılan Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Murat Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin fuara 2008 yılından bu yana katıldığını ve bu yıl fuarda 9 Türk şirketinin yer aldığını söyledi.

Fuarın kendilerine uluslararası şirketlerle müzakere ve görüşme fırsatı verdiğini ifade eden Şeker, "Dünyanın birçok yerinden güçlü katılımcıların varlığı nedeniyle buradaki rekabet çok büyük." dedi.

Şeker, dün Aselsan ile Ürdün Kral Abdullah Dizayn and Geliştirme Bürosu (KADDB) arasında savunma teknolojileri alanında iş birliği imkanlarını görüştüklerini kaydetti.

Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) Uluslararası İşbirliği Daire Başkanı Asuman Vangölü de Türk şirketlerinin SOFEX'e katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Vangölü, Kilim Dış Ticaret ve Pazarlama AŞ'nin Ürdün ile polislere özel kıyafet temini için anlaştığını belirtti.

Canik Samsun Yurt Savunma Sanayi ve Ticaret AŞ çalışanlarından Özlem Kaya ise fuara ilk kez katıldıklarını, Türk polisi için silah ürettiklerini belirtti.

Açılışını dün Kral 2'nci Abdullah'ın yaptığı ve 37 ülkeden, savunma sanayi, özel operasyon araç ve mühimmatı konularında faaliyet gösteren 380'in üzerinde şirketin katıldığı SOFEX 2016 fuarı bugün sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.