Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar

Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar
Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Levzi: "Ürdün, Suriyeli sığınmacılara sağlık alanında yaklaşık 90 milyon dolar harcadı"

AMMAN (AA) - Ürdün Sağlık Bakanlığı, Suriyeli sığınmacıların sağlık alanındaki ihtiyaçları için yaklaşık 90 milyon dolar harcandığını belirtti.

Ürdün'ün başkenti Amman'da düzenlenen Ürdün'deki Suriyeli Sığınmacılar Konferansı'nda konuşan Sağlık Bakanlığı Genel Sekreteri Dayfullah el-Levzi, Ürdün hastanelerinde 1 milyon 133 bin Suriyelinin tedavi gördüğünü, 1 milyon 186 bin 600 çocuğa ise aşı yapıldığını bildirdi.

Suriyeli sığınmacıları hastanelerinde tıpkı vatandaşları gibi ağırladıklarını kaydeden Levzi, "Ürdün, Suriyeli sığınmacılara sağlık alanında yaklaşık 90 milyon dolar harcadı" dedi.

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı İbrahim Seyf de ülkesinin sığınmacı krizini aşabilmesi için yaklaşık 1 milyar 800 milyar dolara ihtiyacı olduğunu aktardı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Ürdün Temsilcisi Andrew Harper ise Suriyeli sığınmacıların siyasi bir çözüm gerçekleşmeden ülkelerine dönmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Suriye ile 375 kilometre sınırı olan Ürdün, Suriye'deki iç savaşla başlayan sığınmacı akınından özellikle ekonomik ve eğitim alanlarında olumsuz etkileniyor.

Ürdün'de BM rakamlarına göre, 688 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Ürdün makamları ise bu sayının 1 milyon 390'ın üzerinde olduğunu ifade ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.