"Üretebilen Çocukların Köyü" Projesi Hayata Geçiyor

"Üretebilen Çocukların Köyü" Projesi Hayata Geçiyor
Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı:- "Proje, çocukları okul dışında dijital ortamdan uzaklaştıracak, onlara 3. bir adres olacak. El becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, kötü alışkanlıkların riskinden uzaklaştıracak bu projeyi hazırlayanları kutluyorum."

İSTANBUL (AA) - Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından hazırlanan "Üretebilen Çocukların Köyü" projesi hayata geçiyor.

Projeye destek amacıyla Tuzla Belediyesi Palmiye Balık Restaurant'ta kermes düzenlendi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Gönül Elleri Çarşısı'na bırakılan ikinci el ürünler ile el emeği göz nuru parçaların, uzman öğreticiler ve kadınlardan oluşan ekip tarafından kullanılarak ortaya güzel eserlerin çıkarıldığını söyledi. Bunların satışa çıkarıldığını aktaran Yazıcı, böylece hem ailelere hem de ülke ekonomisine katkı sağlandığını vurguladı.

Bu çalışmalara çok önem verdiklerini dile getiren Yazıcı, "Ailenin ve özellikle kadının topluma katılımı, geri dönüşüm, ekonomik katma değer, istihdam, aile huzuru için meşguliyet ve zaman değerlendirme, başarabilme, kendini değerli hissetme, sosyal ilişki kurma, el becerisi kazanma gibi birçok sosyal sorumluluğu barındıran bu projeyi alkışlıyorum. 'Üretebilen Çocukların Köyü' projesi, çocukları okul dışında dijital ortamdan uzaklaştıracak, onlara 3. bir adres olacak. El becerilerini geliştirmeyi amaçlayan, kötü alışkanlıkların riskinden uzaklaştıracak bu projeyi hazırlayanları kutluyorum." şeklinde konuştu.

Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu Sorumlusu gönüllü Fatma Yücel de ilçede yaşayan ihtiyaç sahibi kadınlara, usta öğrenciler öncülüğünde çalışmalar yaptırıp, bunlardan kazanç elde etmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Yücel, "Bugünkü kermesimizin en önemli özelliği çarşımıza bağışlanan ürünlerin geri dönüşüm projesi ile yeniden hayat bulmasıdır. Kermesimizden satın alacağınız ürünlerle bir yandan kadınlarımıza maddi destek sağlarken diğer yandan üretebilen çocuklarımız için kuracağımız köyün temeline katkı sağlayacaksınız." dedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in eşi Şeyma Şahin, el sanatları eğitmeni Saliha Aydemir'e plaket verdi. Çocuklar, halk oyunları gösterisi sundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından, katılımcılar kermesi gezdi.

Kermesten elde edilecek gelirin, "Üretebilen Çocukların Köyü" projesinde kullanılacağı belirtildi.

Açılışa, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve eşi Güler Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, kurum yöneticileri, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Daha önce katılacağı duyurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, açılışa gelemedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.