"Üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz"

"Üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz"
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak:- "Yeni yılda hiçbir faaliyetimizi ertelemeyeceğiz, ana mesajımız bu olacak. Yeni yılda da faaliyetlerimizi, çalışmalarımız arttıracağız, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz"- "Dünya geneline de baktığımızda İngiltere'nin Avrupa

SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, "Yeni yılda hiçbir faaliyetimizi ertelemeyeceğiz, ana mesajımız bu olacak. Yeni yılda da faaliyetlerimizi, çalışmalarımız arttıracağız, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz." dedi.

Olpak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'ya güzel umutlarla girdiklerini fakat hem Türkiye hem de dünya için zor bir yıl geçirildiğini söyledi.

Ekonominin başka faktörlerden ayrı değerlendirilemediğini, artan terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi, Suriye'deki sivillerin tahliyesiyle ilgili sorunlar, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesi gibi birçok provokasyonla karşı karşıya kalındığı bir 2016'nın yaşandığını belirten Olpak, "Dünya geneline de baktığımızda İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkma kararı, Çin'de yavaşlama vardı. Dünyanın küresel büyüme tuzağına girdiği bir süreç var." diye konuştu.

Olpak, 2016'daki ekonomik olaylara değinerek, "İlk iki çeyrekte yüzde 4,5'lik bir büyümemiz var. Maalesef son çeyrekte yüzde 1,8 yani 15 Temmuz'un bize vurduğu darbenin sonucu olarak bir küçülme var. Bütün bunlara rağmen 9 aylık büyümemiz yüzde 2,2. Bu ne demek diye soracak olursak ABD'nin aynı dönemdeki büyümesi yüzde 1,5 iken Almanya'nın 1,6. Bunlara rağmen böyle bir büyüme varsa 2016'yı her şeye rağmen iyi geçirdik diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

Ülkenin iş dünyasından daha fazla istihdam ve yatırım beklediğini vurgulayan Olpak, iş dünyasının da bunu yapabilmek için huzur, güven ve istikrar oluşmasını istediğini kaydetti.

- "Kuvvetler karmaşası" sistemi

Gündemde yeni anayasa sürecinin olduğunu anımsatan Olpak, şöyle konuştu:

"MÜSİAD olarak biz bu sürecin en başından beri yani henüz cumhurbaşkanının seçimi gerçekleşmeden, adaylar ortaya çıkmadan önce hep söylemiştik, 'Türkiye'de maalesef ismi kuvvetler ayrılığı olan ama kendisi kuvvetler karmaşası olan bir sistem var. Bu değiştirilmeli' demiştik. 2017'ye bu umutlarla gireceğiz. İnşallah yılın ilk çeyreğinde bunlar tamamlanırsa kalan 3 çeyreğinde her zamankinden daha fazla koşacağız, daha fazla çalışacağız."

Olpak, her türlü olumsuzluklara direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam edeceklerini, hiçbir projelerini iptal etmeyeceklerini, faaliyetlerini ertelemeyeceklerini belirtti.

Bundan dolayı da MÜSİAD'ın Yeni Genel Merkez Kompleksinin temelini attıklarını dile getiren Olpak, "Bunu da bir törenle gerçekleştirdik. Aslında tören meraklısı değildik ama yapmaya çalıştığımız bazı yerlere mesaj vermekti. Yeni yılda hiçbir faaliyetimizi ertelemeyeceğiz ana mesajımız bu olacak. Yeni yılda da faaliyetlerimizi, çalışmalarımızı arttıracağız, üretmeye ve büyümeye devam edeceğiz." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.