Ürün Güvenliği Haftası

Ürün Güvenliği Haftası
KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Süleyman Aslan, il genelinde yapılan denetimlerde kurallara aykırı üretim nedeniyle 66 ürün...

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Süleyman Aslan, il genelinde yapılan denetimlerde kurallara aykırı üretim nedeniyle 66 ürün için 276 bin lira cezai işlem uygulandığını belirtti.

Aslan, Ürün Güvenliğ Haftası nedeniyle Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Aslan, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Ürün güvenliği bilinci konusunda üretici firmalara 20 ekim tarihine kadar ziyaretler yapılacağını belirten Aslan, farkındalık oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti.

Okullarda da etkinlikler gerçekleştirileceğini vurgulayan Aslan, piyasa gözetimi ve denetimi hakkında bilgi verileceğine işaret ederek, Türkiye'nin geleceği olan çocukların erken yaşlardan itibaren bilinçlenmesinin hedeflendiğini dile getirdi.

Yapılan denetimler hakkında bilgi veren Aslan, geçen yıl 70 firmanın denetlendiğini aktardı.

Aslan, bin 47 ürünün denetlendiğini vurgulayarak, aykırılık tespit edilen 66 ürün için 276 bin lira para cezası uygulandığını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.