Uşak'ta Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi açıldı

Uşak'ta Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi açıldı
UŞAK (AA) - Eşme koyunu ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.Törende...

UŞAK (AA) - Eşme koyunu ve geleceğe yönelik çalışmalar çerçevesinde Kolonkaya köyünde "Küçükbaş Damızlık Test ve Ar-Ge Ünitesi" törenle açıldı.

Törende konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, ilçenin hem halkı hem de coğrafi açıdan hayvansal üretimde özel bir yeri bulunduğunu belirtti.

Tesisin bölgeye ve üreticiye büyük katkı sağlayacağını ifade eden Okur, "Hayvancılıkta, güzel bir ırkın ortaya çıkartılması için Ar-Ge çalışmalarında kullanılacak bu tesiste hem ilimiz hem de bölge üreticisine verimli ürünler zinciri meydana getireceğine inanıyorum. Emeğe geçenlere, projede yer alan hocalarımıza, TÜBİTAK ve bakanlığımıza bu çalışmayı sahiplenmelerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanı Dr. Ali Ayar da Eşme Kıvırcık koyunlarıyla ilgili damızlık üretimi ve hayvan ıslahı konusunda yeni bir model oluşturulması kapsamında bir proje uygulandığına işaret ederek, "Burası bölge hayvancılığı için önemli bir merkez olacak. Burası Eşme'ye, Uşak'a ve bu bölgedeki koyunculuk işletmelerine önemli katkıları olacak. Hayvan ıslahı konusunda yeni bir model ortaya koyacak, işletmelerin damızlık ihtiyacını karşılayacak, koyunculuk yapan yetiştiricilerin gelirlerinin artmasını sağlayacak. Bakanlık olarak bu tür faaliyetlerin ve üreticimize sağlayacak çalışmaların destekçisi ve arkasında olacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.