Üsküdar Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yardım

Üsküdar Belediyesinden ihtiyaç sahiplerine yardım
Hayırseverlerin desteğiyle Şanlıurfa'da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere Üsküdar Belediyesince temin edilmesi planlanan 100 tırlık yardım konvoyunun ilk bölümü, kente ulaştı- Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem: - "Üsküdar Belediyesi'ne ço

ŞANLIURFA (AA) - Üsküdar Belediyesi öncülüğünde terör örgütü PKK'nın mağdur ettiği vatandaşlar ile Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarının karşılanması için temin edilmesi planlanan 100 tırlık yardım malzemesinden 8 tırı, Şanlıurfa'ya ulaştı.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 yıldır, başta ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli sığınmacılar olmak üzere dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin bölgedeki ve sınır ötesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya devam ettiklerini söyledi.

Yardımların toplanması için Türkiye genelinde çok sayıda belediye ve sivil toplum kuruluşuyla koordineli çalışma yaptıklarını dile getiren Gerem, özellikle Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen öncülüğünde hayırseverlerin mazlumlara şefkat elini uzattığını ifade etti.

Geçen yıl Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen "Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı" kampanyası kapsamında 7 tırlık oyuncakla Suriyeli çocukların sevindirildiğini hatırlatan Gerem, "Üsküdar Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Geçen yıl 7 tır oyuncak göndermişti. Bu yılda 100 tırlık yardım hedeflemişler. Bunlardan 8 tırı geldi, devamını da bekliyoruz. Özellikle İstanbullu hayırseverlerimize gösterdikleri ilgiye minnettarız" diye konuştu.

Türkiye'deki her 4 sığınmacıdan birinin Şanlıurfa'da ikamet ettiğine vurgu yapan Gerem, şunları kaydetti:

"Gerek sınır ötesinde gerekse de ülkemiz sınırları içesinde yer alan mazlum ve mağdur kim varsa yardım ulaştırmaya gayret ediyoruz. Özellikle son dönemde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza yönelikte ciddi yardımlar yapıyoruz. Öte yandan, Şanlıurfa'da 500 bini aşkın Suriyeli var. Onların ihtiyaçlarını da temin etme gayretindeyiz. Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan her 4 Suriyeli'den birisi Şanlıurfa'da ikamet ediyor. Şu anda Şanlıurfa merkezinde de her 4 kişiden birisi Suriyeli, bu kadar büyük bir kitle var. Kentimiz huzur ve kardeşlik şehridir. Bu kardeşlerimizle ekmeğimizi paylaşmaya devam edeceğiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.