Üsküdar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Samii'ye Fahri Doktora

Üsküdar Üniversitesi'nden Prof. Dr. Samii'ye Fahri Doktora
İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesi, İran asıllı bilim insanı ve beyin cerrahı Prof. Dr. Madjid Samii'ye fahri doktora unvanı verdi. Üniversiteden yapılan...

İSTANBUL (AA) - Üsküdar Üniversitesi, İran asıllı bilim insanı ve beyin cerrahı Prof. Dr. Madjid Samii'ye fahri doktora unvanı verdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Samii, üniversitenin davetlisi olarak Türkiye'ye geldi.

Nörobilim alanında dünya çapında gerçekleştirdiği önemli çalışmalar ve bilimsel katkılardan dolayı fahri doktora unvanının Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından takdim edildiği Samii, daha sonra "Beyin cerrahisi alanında dünyadaki gelişmeler" başlıklı konferans verdi.

Konferansta, bilginin paradan çok daha değerli olduğunu belirten Samii, özellikle öğrencilere her fırsatta öğrenmelerini ve bu yıllarını en verimli şekilde geçirmelerini tavsiye etti.

Samii, beyindeki mükemmel uyuma işaret ederek, "Teknoloji ilerledikçe beyin hakkında daha çok şey öğreniyoruz. Beyinde 100 milyar hücre birlikte çalışıyor. 7 milyar insan barış içinde iş birliği yaparak yaşayamıyor." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Samii, NPİSTANBUL Beyin Hastanesi'nde adının verildiği Nöroşirurji Merkezi'nin de açılışını gerçekleştirdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.