Üsküp'te "Farklılıklardan Sinerjiye Konferansı"

Üsküp'te "Farklılıklardan Sinerjiye Konferansı"
ÜSKÜP (AA) – Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ''Farklılıklardan Sinerjiye Konferansı" başladı.Başkentteki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU)...

ÜSKÜP (AA) – Makedonya’nın başkenti Üsküp’te ''Farklılıklardan Sinerjiye Konferansı" başladı.

Başkentteki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından düzenlenen konferansın açılışına, Makedonya Başbakan Yadımcısı Festim Halili, Eğitim ve Bilim Bakanı Pishtar Lutfiu, Devlet Bakanı Furkan Cako ve Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil ile Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu, yaptığı açıklamada, sosyal bilimler alanında düzenlenlenen konferansın üniversitenin 10'uncu kuruluş yılı kapsamında yapıldığını belirterek, ‘’Konferans, çok değerli olduğuna inandığımız ve konusunu özenle seçtiğimiz, sadece Makedonya ve Türkiye’ye değil bütün dünya için gerekli olan, farklılıklardan sinerji nasıl elde edilir, farklılıklardan başarı nasıl ortaya çıkar konularını içermektedir." dedi.

Kocayusufoğlu, konferansın düzenlenmesine katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti.

Üç gün sürecek uluslararası konferans kapsamında 16 farklı üniversiteden 350'nin üzerinde katılımcının çalışmalarına yer verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.