Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

Usta, Ne Düşünüyon Bu Hususta

Usta, Ne Düşünüyon Bu Hususta

Günümüzün en popüler kelimesi sayın başbakanımıza yakıştırılan bir kelime olan “USTA” yakıştırmasını basitleştirmenin anlamı yok. Bu hem başbakana hem de amele pazarında ki ve inşaattaki işinin ehli çalışanlara ayıp olmaz mı sizce.

Sözlükteki anlamı

*Bir zanaatı gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimse; eli uz, işinin eri, becerikli, mahir.

*Sanatında üstün olan sanatçı, sanat öğreticisi; Osmanlı İmparatorluğu’nda saraydaki cariye ve hizmetlilerin kıdemlilerine verilen ad.

Pazartesi günün den itibaren yerel gazete manşetlerinde bir usta lafıdır aldı başını gidiyor. Kim nerden lanse etti, kim çıkarttı bunu bilmiyorum ama ayıp oluyor beyler, Kim ne yapmışta ustalığı hak etmiş diye sorarlar insana. Ustalık bir kültürdür, bir meziyet işidir. Bırakın kalfa olmayı çırak bile olamayacak insanlara usta demek, havaya sokmakta neyin nesi. Aklıma güzel bir söz geldi ama buraya yakışmayacak, o yüzden yazmayacağım.

Bu ülke de insanlar hep birilerin koltuğundan ustalığından maharetinden ve liderlik vasfıyla insanları sürüklemesinden ve onun gölgesi altında menfaatlenir ve ilerler. Ustan halk tarafından tasvip edilmiş, sınırsız destek verilmişse sen onun gölgesinde gölgeleniyor, onun sayesinde işini yapıyor ve başarılı olduğunu sanıp yürüdüğünü sanıyorsun. başarılı olman ve bir yerlere gelmen senin sayende olmaz, ustanın sayesinde olur. Onun sayesinde alırsın sana verilenleri ama gönüllerde pek yerin yoktur.

Halktan kopuklukla halka rağmen iş yapmak ustalık değildir. Halkın sevgisinin olmadığı yerde halkın teveccühünü aldığını zannetmeyi başarı sayan kişilere sorarlar. bugüne kadar ne yaptın, vizyonun ne diye.

Konya belediye seçimleri hep Türkiye genelinde rekorlarla ifade edilmiş. Bu rekorlar hep belediyelerin başarı çizgisinin yüksek olduğu varsayımıyla görülmüş, Konya gibi bir Türkiye söylemlerini çıkarmış. Allah muhafaza Konya gibi bir Türkiye’nin olması vizyon eksikliğiyle ülkenin israflarla yönetilmesi ve 2023 gibi bir hedefinin olmaması demektir.

Vizyonsuz belediyeler yapamazken yapılması gerekenleri bile göremeyen, yaptıkları işlerin takibini bile göremezler.

Sorarım size bu iki dönemde kim ne kadar çalışmış kim ne vermiş Konya’ya Ankara’dan başka.

Seçimlerden önce Konya’nın ileri gelen bir zatıyla sohbetimizde belediyelerin birbirleriyle yaptıkları kongre merkezi yapma yarışının israf olup, birleşerek büyük bir kompleks yapılması konusunda birlikte hareket etmeleri gerektiğini söylediğim zaman, bana vizyonumun ne kadar dar olduğundan ileriye dönük yatırım olduğundan bahsetti. Bende kendisine ömrümüz olursa göreceğiz buralarda kaç tane kongre, kaç tane sempozyum yapılacağını göreceğiz, bunların hepsinin bir istihdamı olacak bunlar boş durmasın diye okullara müsamerelere ve düğünlere verilecek dedim.

Ustalarda vizyon olur, ustalarda geçmişten başarılar olur, ustalarda çözüm olur.

Ustalar trafiğin tıkandığı yerlerde park problemlerini çözerek esnafa eziyet çektirmez.

Konya’ya tramvay ne zaman geldi beyler. Geldiğinden bu yana kaç metre ilerleme kaydedildi ustalara sormak lazım. Yolların kenarlarını otopark yaparak millete zulmetmek çözümü sizce.

Ne gibi projeler uyguladınız da bu usta lafı size yakıştırıldı anlamıyorum. Vizyonunuzu genişletmek için yurtdışına gidip israf yapacağınıza Ankara’ya kadar gidin yeter. Gidinde dikmen vadisi gibi bir yerin nasıl yapıldığını bunu Konya’da nereye uygulayabileceğinize bakın. Ecdat parkı dediniz gittiniz düz alandan da köprüler kurmaya kalktınız. Bunu yapacağınız yerde Akyokuş dinlenme tesislerinin yanındaki yere yapamaz mısınız? Amaç hizmet mi, gösteriş mi?

Yolları ağaçlandırmaktan önce gidinde Akyokuş’u ağaçlandırın. Şimdi duyar gibiyim oranın toprağı uygun değil ağaç yetişmiyor dediğinizi.

Maalesef öyle bir ülkeyiz ki çalışan kenara itilir, yalnızlaştırılır, halktan kopuk insanlarda birilerinin gölgesinde ilerler.

Evet ben de bu seçimlerde oyumu bu belediyelere verdim ama tasvip ettiğimden değil. Ustanın hatırına, ülkenin istikrarı hatırına, şer odakları kime karşıysa odur benim desteklediğim, şer odakları kime karşıysa o doğru yoldadır düsturuyla, hareket ettim. Hatta oy vermekle kalmayıp çok insana oy verdirdiğim bir seçim oldu. Yani bu oyların hiç biri sizin sözde başarılarınız için değil, ülke menfaati ve Usta’nın hatırına. Bunu böyle bilin ona göre davranın. Eğer Sayın Başbakan olmasın sizin ne kadar oy alacağınızı merak ediyorum.

Usta Ankara’da oturuyor beyler, Konya’da değil.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR