'Uykusuz Kalınır Ama Vatansız Asla Kalınmaz'

'Uykusuz Kalınır Ama Vatansız Asla Kalınmaz'
FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için ilk günden itibaren Kırşehir'de demokrasi nöbeti tutan gurbetçi aile, kimi zaman çocuklarını komşularına bırakarak mücadelesini sürdürüyor

KIRŞEHİR (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için ilk günden itibaren Kırşehir'de demokrasi nöbeti tutan gurbetçi aile, tehlike geçinceye kadar devam etmeye kararlı oldukları mücadeleleri için gerekirse izinlerini uzatmayı düşünüyor.

Darbe girişiminin olduğu akşamdan itibaren Kırşehir Cacabey Meydanı'nda nöbetini sürdüren üç çocuk sahibi Yasin ve Rukiye Bıçakçı çifti, kimi zaman çocuklarını komşularına bırakarak demokrasi mücadelesinde yer alıyor.

Yasin Bıçakçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'dan geldikleri Kırşehir'de izinlerini geçirirken darbe girişiminin meydana geldiğini, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara çıktıklarını söyledi.

Gurbette yaşamalarına rağmen kalp ve gönüllerinin her zaman Türkiye'de olduğunu belirten Bıçakçı, şöyle konuştu:

"Demokrasi nöbeti ilk başladığı andan itibaren gözümüzü kapatıp geldik. Gelmeyen arkadaşlar ortalık yatışınca kafalarını çıkarmaya başladılar. Bu çok yanlış bir şey. Biz gurbetteyiz. Ne kadar vücudumuz gurbette olsa da bütün kalbimiz beynimiz buradadır. Burası bizim vatanımızdır. Herkesi şanlı bayrağımızın altında toplanmaya davet ediyoruz. Allah rızası için. Bu vatan bizimdir, kanlarımızla ödedik. Bütün milletin meydanlarda toplanmasını istiyorum. Bu bir Kuvay-i Milliye'dir. Çoluğumuzla çocuğumuzla buradayız. Onların uykularından fedakarlık yaparak buraya geliyoruz. Bazen de çocuklarımızı eşimize dostumuza bırakarak bu nöbete devam ediyoruz."

-"Bu vatan kolay kazanılmadı, kolay da kaybetmeyeceğiz"


Darbe tehlikesi geçinceye kadar gerekirse iznini iptal ederek demokrasi nöbetine devam edeceğini vurgulayan Bıçakçı, "Demokrasi nöbetini tutmak için Hollanda'dan ülkemize geldik. İznimizi de sayın Cumhurbaşkanımızın 'evlerinize gidebilirsiniz' diyeceği ana kadar da uzatacağız. Bu vatan kolay kazanılmadı, kolay da kaybetmeyeceğiz. Asla bırakmayacağız Allah'ın izniyle. Çocuklarımızla birlikte geldik. Onların uyku saati ama hiç önemli değil. Uykusuz kalınır ama vatansız asla kalınmaz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.