Uzadıkça Lezzeti Artan Tatlı: Peynirli İrmik Helvası

Uzadıkça Lezzeti Artan Tatlı: Peynirli İrmik Helvası
Gastronomi turizminin önemli merkezlerinden, birbirinden leziz yemek ve tatlılarıyla ünlü Hatay'da, içindeki özel tuzsuz peyniri sayesinde yaklaşık 5 metre uzayabilen peynirli irmik helvası ilgi görüyor

HATAY (AA) - Gastronomi turizminin önemli merkezlerinden, birbirinden leziz yemek ve tatlılarıyla ünlü Hatay'da, içindeki özel tuzsuz peyniri sayesinde yaklaşık 5 metre uzayabilen peynirli irmik helvası ilgi görüyor.

Osmanlı mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan künefede kullanılan özel tuzsuz peynirle yapılan helva, yöre insanının yanı sıra kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin tatmak istedikleri lezzetler arasında ilk sırada yer alıyor.

Özel yapım peyniri yaklaşık 5 metre uzayabilen tatlı, yöresel kıyafetle yapılan sunumuyla hem göze hem de damaklara hitap ediyor.

Bakır tencere içerisinde tereyağı, irmik, Hatay yöresine ait özel künefe peyniriyle kısık ateşte pişen ve tahta tokmakla dövülen peynirli irmik helvası, ustasının vurduğu her tokmak darbesinde uzadıkça uzuyor. Düğün ve özel günlerin de vazgeçilmezi haline gelen tatlı, sıcak servis ediliyor.

"Tadı da sunumu da ayrı güzel"
Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir işletmede helva ustalığı yapan Akif Kaylı da meşakkatli bir hazırlıkla helvayı pişirerek konuklarına ulaştırıyor.

Belindeki kuşak, başında fesi ve şalvarıyla helvayı hazırlayan "Akif usta", uzayan peyniri kontrol etmek için ise kimi zaman sandalyeye çıkıyor.

Boyundan aşırdığı helvasını tabaklara koyan Akif usta, lezzetli tatlısını müşterilerine ikram ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.