Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Uzaktan Gülen’ler

Uzaktan Gülen’ler

Son günlerin en önemli konusu İç güvenlik paketi özellikle muhalefet ve paralelin en önemli gündemi bu konu. İç güvenlik paketinin polisin yetkilerinin bir miktar arttırıldığı bölümlerine oldukça tepki var. Karşıt görüşlerin tümünün açıklamalarına baktıkça anlıyoruz ki bu memlekette maske takıp ellerinde çeşitli materyallerle kamu mallarına, polisimize,  askerimize zarar veren en önemlisi ise huzura darbe vuran. Yakıcı, yanıcı maddelerle milletin canına kast ederek hak savunduğunu iddia edenlerden memnun olanlar var. Aklıselim büyüklerimiz diyorlardı şimdi bizlerde diyoruz bu çıkan ya da çıkarılmaya çalışılan karmaşalardan nemalananlar var. Kimileri o maskeli provokasyoncular sayesinde etkilenen piyasadan para kazandılar kimileri onların yakıp yıkmasından oy devşirdiler.

Ne zaman sokak olayları çıksa polis neden bakıyor? Neden bir şeyler yapmıyor? Diye veryansın edenler, şimdi polis öylece bakmasın diyenlere karşı geliyor… Samimiyetsizler… Gerçekten artık pek şaşırmıyorum bu durumlara sırf hükümete karşı olduğu için ana muhalefet partisi başkanı çıkıp ‘ ben o gençlerin önünde yürürüm’ açıklaması yapıyor milleti sokaklara çağırıyor, sonrada huzurdan bahsediyor… Yahu nerden baksan tutarsızlık nerden baksan komikçe…

Biz hep aynı şeyleri savunduk, savunuyoruz, savunacağız. Tabi ki birileri bir şeyleri protesto edebilir, tabi ki yürüyüşler düzenlenebilir bunları sonuna kadar savunuyoruz. Bu memlekette senelerce başörtüsü eylemleri yapıldı siz eylemcilerin toplanıp devlet bankalarını yaktığına, otobüslere molotof attıklarına, kaldırımları söküp taşları cephane yaptıklarına, milletin arabalarını yaktığına, yüzlerinde maskelerle polisi taşladıklarına şahitlik ettiniz mi? Bu bahsi geçen sakin eylemlerde sadece ‘Başörtüye uzanan eller kırılsın’ söylemiyle yürüyenlere her türlü orantısız güç uygulanırken yapılanları az bulanlar şimdi ortalığı yakıp yıkanlara arka çıkıyorlar. Hani samimiyet?

***

Bank Asya’nın durumu malum, el koyma sebepleri zaten yazıldı çizildi. Ben hâla devam ettiğini gördüğümüz Bank Asya için düzenlenen ve el koymanın ilk günlerinde düzenlenmiş olan dua seanslarından bahsedeyim. Ben şahsen artık dünyanın çeşitli yerlerindeki hainlerin bu olayları izleyip kıs kıs güldüklerini düşünüyorum. ‘Bir ziyaret yerine gelip dualar eden müslümanlar’ görüntüsünü bir Bankanın içine yerleştirmeyi başardılar hem de photoshopsuz yüzde yüz orijinal. Ellerinde dua kitaplarıyla banka için dualar edip ellerinde avuçlarında olanı bankanın selameti için hesaplar açıp yatırdılar. Ne mutlu onlara (!).

Yahu nereye gidiyor bu zihniyet? Hadi uzaktakiler battıkça saçma sapan şeyler söyleyip acaba bir kargaşaya sebep olabilir miyiz diye uğraşıyorlar. Buradakiler nasıl oluyor da hala bu komedide rol alabiliyorlar. Senelerdir memlekette çevirdikleri filmleri izleyerek uzaktan gülen’ler bilginiz olsun sıra millette artık bu millet sizi izleyip gülüyor.

***

Sosyal paylaşım sitelerinde aday lotolar yapılmaya başlandı. Hepimizin gönlünden geçen listeler var. Konya’mız için çok değerli isimler aday adaylıklarını açıkladılar. Özellikle AK Parti’de aday patlaması olacak gibi görünüyor aday listesi konusunda ise son karar Genel Merkez ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun olacak. Bizlerde sabırsızlıkla listeyi bekleyeceğiz. Şehrimiz için en hayırlısı neyse o olur inşallah ama ülkenin derdiyle dertlenen şehrin her bir köşesini adımlayan esnafla esnaf, çiftçiyle çiftçi akademisyenle akademisyen olan yani insanımızla hemhal olan değerli isimleri inşallah gözardı etmezler. Bekleyip göreceğiz.

Hayırlı Cuma’lar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR