UZDER'den uzman erbaşlar için eylem

UZDER'den uzman erbaşlar için eylem
ANKARA (AA) - Uzman Jandarmalar ve Uzman Erbaşlar Derneği (UZDER) üyeleri, uzman erbaşların kadrolu olması ve çeşitli haklarının verilmesi için eylem...

ANKARA (AA) - Uzman Jandarmalar ve Uzman Erbaşlar Derneği (UZDER) üyeleri, uzman erbaşların kadrolu olması ve çeşitli haklarının verilmesi için eylem yaptı.

Kızılay'daki Zafer Anıtı yakınında toplanan dernek üyeleri, "Disiplinin kanıtı moral, motivasyon ve güvendir", "Ulusal güvenliğin sözleşmesi olmaz" yazılı pankartlar açıp, çeşitli dövizler ile Türk bayrakları taşıdı.

UZDER Başkanı Yakup Toprak, yaptığı açıklamada, sözleşmeli olarak göreve başlayan uzman erbaşların sözleşmelerinin 45 yaşına kadar devam ettiğini belirterek, daha sonra sivil memurluğa geçirilip emeklilik sürelerinin tamamlattırıldığını, kazanılmış emeğin zayi edildiğini söyledi.

Derecelerinin 3 derece indirildiğini, kazanılmış haklarının ellerinden alındığını ve personelin mağdur olduğunu savunan Toprak, "Türk Silahlı Kuvvetleri, 72 bin uzman erbaş için yeni kadro tahsisi yapmalı ve onları sözleşmeli durumundan çıkararak bu sorunu çözmelidir." diye konuştu.

Uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük haklarının bir başka statüye bağlanmasını istemediklerini de anlatan Toprak, uzman jandarma olarak istihdam edilen 22 bin personelin tamamına yakınının astsubay kadrolarında görev yaptığını ancak astsubay haklarından yararlanamadığını kaydetti.

Uzman erbaşların rütbelerinde düzenlemeye gidilerek 3 yılda bir olmak üzere rütbe ilerlemesi yapılmasının kendi aralarında hiyerarşinin tesis edilmesini sağlayacağını da dile getiren Toprak, uzman erbaşların atama ve yer değiştirmelerinin subay astsubay ve uzman jandarmaların atama ve sicil yönetmeliği esaslarına göre düzenlenmesini talep ettiklerini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.