Uzman isim "Acele etmeyin" diyerek uyardı! Altın fiyatları hareketleniyor

Uzman isim "Acele etmeyin" diyerek uyardı! Altın fiyatları hareketleniyor
 Editör
Altın fiyatları cephesinde İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar yatırımcıların odağında olmaya devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yatırımcılara uyarı geldi.

Altın fiyatları yönünü yukarı çevirdi. Fed'in son bir faiz artırımı yapacağı ihtimalinin kuvvetlendi. 1877 dolar seviyesinde seyreden ons altın, Fed üyelerinin güvercin açıklamaları ve jeopolitik risklerle artmaya devam ediyor. Altın yatırımcısı gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını fiyatlarını yakından takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları için, "Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor" diyerek uyardı. İşte detaylar…

MEMİŞ: ACELECİ OLMASIN

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları analizinde şu ifadeleri kullandı:

"Orta Doğu'da hafta sonu itibarıyla yaşanan savaşın jeopolitik riskleri tırmandırmasıyla birlikte altın fiyatları haftaya yükselişle başlamıştı. Savaşın hala sürmesi ve Orta Doğu'daki gerilim, güvenli liman olan altına talebi artırıyor. Bu durum da altın fiyatları tarafındaki yükselişi destekliyor. Öte yandan Fed üyelerinden gelen mesajlarla tahvil faizleri de geriliyor. Bu harekette ons altın fiyatını destekleyen bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Altın jeopolitik ortamlarda en güvenli limandır. Altın puslu havayı sever. Bu yüzden altın yatırımcısının gözü Orta Doğu'dan gelecek haber akışında. Bu süreç ne kadar devam edecek? Farklı ülkeler bu sürece dahil olacak mı? Bunu izleyip yatırımcılar ona göre pozisyon alacak.

Orta ve uzun vadede altın fiyatları gerçek bir ekonomik krizi fiyatlamaya başladığı zaman, gerçek bir savaş riskini fiyatladığı zaman ons tarafında 2000 dolar üzerinde ataklar göreceğiz. Gram altın tarafında da 2000 lira seviyesi üzerinde ataklar göreceğiz. Bu süreç çok uzak değil gibi duruyor. Elinde altın bulunduran yatırımcının satış için çok acele etmemesi gerekiyor."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.