Uzmanlar cep telefonu ve baz istasyonlarında radyasyon yok dedi

Uzmanlar cep telefonu ve baz istasyonlarında radyasyon yok dedi
Prof. Kal­kan: "Ne cep te­le­fon­la­rın­da ne de baz is­tas­yon­la­rın­da rad­yas­yon var"

‘İyonize Etmeyen Elektromanyetik Alanların Yarattığı Isıl Hasara Yakından Bakış Sempozyumu' İstanbul’da yapıldı.

Serda KIVILCIM- BUGÜN GAZETESİ

40 ülkeden 150’ye yakın bilim insanın katıldığı 3 günlük sempozyumda, baz istasyonları, cep telefonları, mikrodalga fırınlar ve elektrikle çalışan tüm cihazlardan yayılan elektromanyetik alanlara yönelik etkiler de masaya yatırıldı.

Şehir efsanesiymiş

Mikrodalga fırınların radyasyon yaydığı sözü şehir efsanesi. Mikrodalgadan yayılan sızıntı bir cep telefonu sızıntısından çok daha küçük. Fakat içindeki enerji dönüşümü nedeniyle pişen yemek yakından seyredilmemeli.

Konuyla ilgili açıklamalar ise, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Sağlık Bakanlığı Elektromanyetik Alanlar Komisyon Başkanı Prof. Dr. Tunaya Kalkan'dan geldi.

"Bir şey çıkarsa söyleriz"

Prof. Dr. Kal­kan, şun­la­rı kay­det­ti: “Cep te­le­fon­la­rı ve baz is­tas­yon­la­rı ilk çık­tı­ğı za­man tek­no­lo­ji ol­duk­ça ge­ri ve şid­det­le­ri de stan­dart­la­rın üs­tün­dey­di. Za­man­la tek­no­lo­ji ve kul­la­nım im­kan­la­rı art­tık­ça baz is­tas­yon­la­rı sık­laş­tı, cep te­le­fon­la­rı­nın man­ye­tik ile­ti­şim şid­det­le­ri düş­tü, stan­dart­la­rı da ge­ri­ye gel­di. Şu an­da, hal­kın o gün en­di­şe et­ti­ği ya da bi­zim 'o ka­dar ol­ma­ma­lı' de­di­ği­miz de­ğer­le­rin al­tı­na gel­di. Ar­tık öy­le rad­yas­yon fa­lan yok.

Es­ki­de kal­dı

Rad­yas­yon de­ğil bu. Bu bir ışı­ma, elek­tro­man­ye­tik dal­ga. Bu tip alan­lar es­ki­de kal­dı. Ar­tık tek­no­lo­ji em­ni­yet­li bir nok­ta­ya gel­di. Eğer bir şey çı­kar­sa hiç en­di­şe edil­me­sin he­men söy­le­riz. İlk söy­le­ye­cek­ler­den bi­ri­ de bi­lim adam­la­rı­dır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.