"Vahyin İnşa Ettiği Birey ve Toplum Konferansı"

"Vahyin İnşa Ettiği Birey ve Toplum Konferansı"
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okuyan: - "Müslüman'ın gündeminin Kur'an ile yoğrulması gerekiyor. Kur'an, serum gibi onun tıkanan damarlarını açar"

BAYBURT (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan, "Müslüman'ın gündeminin Kur'an ile yoğrulması gerekiyor. Kur'an, serum gibi onun tıkanan damarlarını açar" dedi.

Okuyan, İlim Yayma Cemiyeti Bayburt Temsilciliği ile Bayburt Üniversitesi Baberti Bilge İnsan ve Medeniyet Kulübünce, Şair Zihni Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Vahyin İnşa Ettiği Birey ve Toplum Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Allah'ın kullarına Peygamberi aracılığıyla gönderdiği Kur'an-ı Kerim'de, insanları tek doğru yola iletecek her şeyi açıkladığını belirtti.

Kur'an-ı Kerim'in insanı insan yapan en önemli değerleri ilettiğini ifade eden Okuyan, "Müslüman'ın gündeminin Kur'an ile yoğrulması gerekiyor. Kur'an, serum gibi onun tıkanan damarlarını açar. Kur'an insanın yüreğini ferahlatır. Kur'an bir insanı insan yapan en önemli değerleri öğretir. İşte bunun prototipi Efendimiz Hazreti Muhammed ve yanı başındaki Sahabe-i Kiram'dır" diye konuştu.

Okuyan, vahyi anlamayanın onu hayatına taşımasının hayalden başka bir şey olmayacağını vurgulayarak "Müslüman, hayallerin değil hakikatin peşine koşandır. Hakikat, Allah'ın vahyidir ve onu uygulaması itibariyle önderi, örneği Efendimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatu vesselamdır" dedi.

Prof. Dr. Okuyan'ın Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler sunduğu konferansı, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, davetliler ve öğrenciler izledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.