Vakıflar Haftası

Vakıflar Haftası
KONYA (AA) - Ribat Eğitim Vakfı, Vakıflar Haftası dolayısıyla "Muhacir-Ensar Kardeşliği" kaynaşma programı düzenledi.Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer...

KONYA (AA) - Ribat Eğitim Vakfı, Vakıflar Haftası dolayısıyla "Muhacir-Ensar Kardeşliği" kaynaşma programı düzenledi.

Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Muzaffer Büyük, Muhacir Pazarı’nda gerçekleşen programda, Müslümanlar arasındaki kardeşliğin en güzel örneğinin Muhacir-Ensar kardeşliği olduğunu söyledi.

Bütün insanlığın, Peygamberimizin ortaya koyduğu Muhacir-Ensar kardeşliğini örnek alması gerektiğini belirten Büyük, "Dünyadaki Müslümanlar bu kardeşliği yakaladığı zaman birlik ve kardeşlik hakim olur. Millet olarak zulme uğrayan Müslümanların yanında yer almalıyız." dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da Türkiye'nin şu anda bir Ensar olarak sınava tabi tutulduğunu dile getirdi.

Konya Göç İdaresi Müdürü Ahmet Babaoğlu ise Konya'da 75 bin Suriyeli muhacir ve öğrenciyle beraber 100 bin misafirin yaşadığını hatırlattı.

Muhacirler adına konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Semir Halebi de Halep'in düşmesine tepki olarak 'biz sizin yanınızdayız' mesajı veren Konyalılara teşekkür etti.

Programa, Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) Platformu İcra Heyeti Başkanı Muhsin Görgülügil, Vakıflar Konya Bölge Müdürü İbrahim Genç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.