Vali Erol, “Kariyer Zirvesi”Nde Öğrencilerle Buluştu

Vali Erol, “Kariyer Zirvesi”Nde Öğrencilerle Buluştu
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Genç Tıbbiyeliler Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Konya Valisi Muammer Erol, öğrencilerle bir araya geldi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Genç Tıbbiyeliler Topluluğu tarafından düzenlenen “Kariyer Zirvesi’ne konuşmacı olarak katılan Konya Valisi Muammer Erol, öğrencilerle bir araya geldi. 
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliği, Konya Valisi Muammer Erol’un yanı sıra, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“BİZİ BİZ YAPAN İNANCIMIZDIR”
Konya Valisi Muammer Erol, “Bizi biz yapan, değerlerimizin ilhamı, inancımız ve imanımızdır. İşte bu değerlerimiz, övüneceğimiz ve bizi istikbale herkesten daha güçlü şekilde taşıyacak ve en tepesine yerleştirecek değerlerdir. Bunun tarihte de pek çok örneği vardır. Beylikler, Selçuklu ve Osmanlı Devleti gibi. İşte bu millet imamından aldığı güçle, kudretle yüzyıllarca 3 kıtaya hükmetti. İnşallah sizler de milletimiz için böyle bir geleceğin, o geleceği hazırlamanın yükünün omuzlarınızda olduğunu bilen, düşünen ve hisseden, onun hakkını verme adına bir gayreti, çabayı ortaya koyan gençler olmalısınız. Biz o treni kaçırdık ama sizleri, bu sorumluluk duygusunu ve onun sizlere yüklediği görevin şuurunu bilen gençler olarak görüyorum. Bunu gördüğüm için buradayım. Bunun için de sizlere müteşekkirim. Sizin milletin bekasıyla ilişkiniz, onun sorumluluğunu yüreğinizde hissedişiniz, takdiri hak ediyor” dedi.

“HAYATINIZI ADAYACAĞINIZ BİR ŞEYLERİNİZ OLSUN”
Öğrencilere mesleklerini yaparlarken asla bencil davranılmamaları gerektiğinin altını çizen Vali Erol, “Eğer bencillik karakterinizin bir parçasıysa yapamayacağınız, yapmamanız gereken bazı meslekler var. Çünkü bu meslekler, bencil, kendinden başka hiçbir şeyi düşünmeyen, bütün hayatını, istikbalini keyifleri arasına sıkıştırmış insanların yapacağı işler değildir. Örneğin, bir kaymakamlık, öğretmenlik, doktorluk mesleği böyledir. Bu nedenle mesleğinizde bencil olmayın. Ayrıca şunu da söylemeliyim ki hayatınızda bir şeylere adayacağınız ve adamak kadar anlamlandıracağımız bir şeylerin olması lazım. Geriye dönüp baktığımızda ‘Evet bir şeyleri yaşamaya değerdi’ diyebilmelisiniz. Eğer bunu diyemiyorsak, bütün hayatınızın kazanımları anlık keyif ve hazlarla dolar. Bununla da çok övünemezsiniz. Bu nedenle kazanımları olan bir hayatı yaşamayı arzu ediyorsanız, ona ulaşmak istiyorsanız mutlaka hayatınızı anlamlandıracak ve kazançlı kılacak, gerektiğinde bütün bir hayatınızı vereceğiniz bir şeylerinizin olması lazım. Eğer bu yoksa çok da bir şeyiniz yok demektir” diye konuştu.
Oldukça samimi bir atmosferde geçen programda Vali Muammer Erol, son olarak öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.