Vali Gül, Ilıca Köyünde İncelemelerde Bulundu

Vali Gül, Ilıca Köyünde İncelemelerde Bulundu
SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Yıldızeli ilçesine bağlı Ilıca köyündeki şifalı diye tabir edilen suyu inceledi.Valilikten yapılan yazılı açıklamaya...

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Davut Gül, Yıldızeli ilçesine bağlı Ilıca köyündeki şifalı diye tabir edilen suyu inceledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Gül, Yıldızeli ilçesine bağlı Ilıca köyündeki şifalı suyu inceleyerek Yıldızeli Kaymakamı Hakan Keskin'den bilgi aldı.

Gül, suyun tadına bakarak, kentin zenginliklerinin ilgili kurumların vereceği raporlar doğrultusunda değerlendirilebileceğini ifade etti.

Bölgenin ve köyün ihtiyaçlarını gidereceklerini aktaran Gül, suyun kaynağının korunması ve alanın düzenlenmesinin gerekliliğine işaret etti.

Ilıca köyü muhtarı Ali Akça, ilçeye 9 kilometre mesafedeki köye pek çok ilden vatandaşın gelerek sudan şifa bulduğunu vurguladı.

Bölgede çalışma yapılmasını isteyen Akça, suyla ilgili bir çok kurumun numune aldığını aktardı.

Akça, suyun yıllar önce gazoz yapımında da kullanıldığını ifade ederek, bölgede eski bir havuzun da hastalara şifa dağıttığını, günübirlik gelen ziyaretçinin sürekli olduğunu kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.