Vali IŞİD Hakkında Konuştu

Vali IŞİD Hakkında Konuştu
Şırnak Valisi Hasan İpek, Irak'ta IŞİD saldırıları nedeniyle Duhok Valiliği sınırları içinde 700 bin insanın yerinden edildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali İpek, Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında, devir teslim töreni öncesi yapılan veda resepsiyondaki konuşmasında, Irak'taki olaylara değindi. İpek, önceki gün İbrahim Halil Sınır Kapısında yaptığı ziyarete ilişkin, "Duhok Valiliği sınırları içinde 700 bin insan yerinden edilmiş. Bunların içinde Araplar, Türkmenler, Kürtler ve Yezidiler var" dedi.

Şırnak'ta 2 bin Yezidinin bulunduğunu kaydeden İpek, şöyle devam etti:

"Duhok vilayeti ve Zaho çevresinde 40 bin Yezidi var. Bunlar açlıkla mücadele ediyorlar. IŞİD'in şerrinden kaçtılar. Yollarda Türkiye'ye girmek isteyen 7 bin insan var. Şu anda ilimizde de yaklaşık 2 binin üzerinde Yezidi var. Biz de Şırnak olarak onlara her gün ekmek, su, süt gönderiyoruz. Cenabı Allah Şırnak'ı ve bu bölgemizi onların durumuna düşürmesin ve ilk fırsatta da inşallah onları da huzur ve saadet içerisine bizler de olduğu gibi kavuştursun."

Vali İpek, tayini çıkan komutanlara hizmetleri dolayısıyla teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.