Vali Koçar: “Eşitlik Her Zaman Adalet Değildir”

Vali Koçar: “Eşitlik Her Zaman Adalet Değildir”
Mardin’in yeni Valisi Ömer Faruk Koçar, görevine başladı. Vali Koçar, eşitliğin her zaman adalet olmadığını, adaleti sağlamak için çalışacaklarını ve gayret edeceklerini söyledi.Son Valililer Kararnam...

Mardin’in yeni Valisi Ömer Faruk Koçar, görevine başladı. Vali Koçar, eşitliğin her zaman adalet olmadığını, adaleti sağlamak için çalışacaklarını ve gayret edeceklerini söyledi.

Son Valililer Kararnamesi ile Elazığ Valiliği’nden Mardin Valiliği görevine atanan Ömer Faruk Koçar, görevine başladı. Karayolu ile Mardin’e gelen Vali Koçar, Valilik Protokol girişinde vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Vali Nişti Toplantı Salonu’na geçen Vali Koçar, kadim bir kentten başka bir kadim kentte atanmasının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Tarihi Harput’un ve Elazığ’ın kadim şehirlerimizden biri olduğunu ifade eden Koçar, bir buçuk yıldan biraz fazladır görev yaptıktan sonra Türkiye’nin en renkli, en kadim kenti olan Mardin’e atanıp göreve başladığını ifade etti. Vali Koçar sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buraya gelirken Elazığlılar Mardinlilere bir mesaj gönderdi, onu da hemen sizinle paylaşayım; ‘Bizler kardeş şehirleriz. Turizm konusunda yardımlaşalım’ diyorlar. Valilerin en önemli görevi bulundukları şehirde huzur ve güven sağlamak, insanların hizmet başta olmak üzere adaletli bir şekilde yönetilmelerini sağlamak, kamu kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak ve insanların kaliteli bir hizmet almalarını sağlamaktır. Birinci görevimiz insanlarımızın kendilerini güvende hissetmelerini sağlamaktır. İnsanlar burada yaşarken kendilerini emin hissedecekler ve bu ilde yaşamaktan mutluluk duyacaklardır. Bizler buna sağlamaya gayret edeceğiz. Kamu hizmetlerini sunarken de önceliğimiz en dezavantajlı gruplar, en fakirler, en çok ihtiyacı olanlardan başlayarak hizmet adaletini sağlamaya çalışacağız. Eşitlik her zaman adalet değildir, bizler adaleti sağlamaya gayret edeceğiz. Birlikte çalışacağımız arkadaşlarımızın da böyle düşünmesini tavsiye ediyorum.”

Bir gazetecinin “4 yılda 3 vali değiştirmiş Mardin’e geldiniz. Çalışma süresi hakkın bir öngörünüz var mı?” şeklinde soruya cevap veren Vali Koçar, “Hayatımın 28 yılı kamu görevinde geçti. Vali olmadan ve vali olduktan sonra iki kez tahminde bulundum, ama ikisi de tutmadı. Bu yüzden bir tahminde bulunmaktan ziyade ben şunu söyleyeyim. Yarın valilik görevim sona erecekmiş gibi kendimi hazırlarken buradan da hiç ayrılmayacakmışım gibi çalışacağım” diye konuştu.

Çözüm süreciyle ilgili sorulan bir soruya cevap veren Vali Koçar şunları söyledi:

“Çözüm; vatandaşlarımızın kahir çoğunluğunun istediği ve aklıselim olan herkesin talep ettiği istediği, olmasını istediği bir şeydir. Ancak bu kamu düzenin ve güvenliğin aleyhinde de değildir. Devletimizin ve hükümetimizin politikaları nasıl tezahür etmişse onu burada uygulamak ve burada yaşayan insanlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını sağlamakla görevliyiz. Ben kişiler olarak; Çözüm sürecinin vatandaşlarımızın hayatlarını çok daha kaliteli, çok daha yüksek seviyede devamını sağlayacak faaliyetlere girişmemiz açısında ve ortak yaşama kültürünü daha da gelişmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.