Vali Muammer Erol gidiyor mu?

Vali Muammer Erol gidiyor mu?
AK Parti kulislerini hareketlendiren isim!

Başbakanlık Müsteşarlığı'na kim atanacak sorusunun cevabı netlik kazanmaya başladı. Kulislerde öne çıkan isim Konya Valisi Muammer Erol.

Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının ardından gözler Türk bürokrasinin 1 numaralı koltuğu Başbakanlık Müsteşarlığı'na kimin atanacağına çevrildi.

Kemal Madenoğlu'nun oturduğu koltuğa Konya Valisi Muammer Erol'un atanacağı kulislere yansıdı. Erol kamuoyu gündemine bir önceki görevi olan Elazığ Valiliği döneminde yaptığı açıklamalarla taşınmıştı.

MUAMMER EROL KİMDİR?

Muammer Erol (d. 1962, Bünyan, Kayseri, Türkiye), Türk bürokrat.

İlköğretim ve lise eğitimini Bünyan`da tamamladı. 1978 yılında Bünyan Lisesi`nden mezun oldu. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1984-95 yılları arasında, sırasıyla Tekirdağ Saray Kaymakam Vekilliği, Burdur-Kemer, Muş - Bulanık ilçeleri kaymakamlıkları, Muş Vali Yardımcılığı ve Bolu-Göynük Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 1995 yılında intisap ettiği Mülkiye Müfettişliği görevi sırasında, 1998-2000 yıllarında Teftiş Kurulu Başkanlığı`nın Ankara Grubu`nda çalıştı. Kaymakamlık görevi sırasında ABD`de 6 ay süreyle dil ve enformasyon eğitimi gördü. Evli ve 3 çocuk babasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İdari Genel Sekreter Yardımcılığı görevini yürütürken Elazığ valiliğne atanmıştır. 2 Ağustos 2013 tarih ve 2013/5197 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Konya Valiliğine atanmıştır.

Kaynak: İnternethaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.