Valilik'ten hacı adaylarına flaş uyarı!

Valilik'ten hacı adaylarına flaş uyarı!
Darbe girişimi sonrasında Konya'da alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle kutsal yolculuğa çıkacak hacı adayları ile yakınlarına önemli bir uyarıda bulunuldu. Hacı adaylarının ayrı ayrı araçlarıyla Havalimanına gelmelerine izin verilmeyeceği bildirildi.

Konuyla ilgili Konya Valiliği'nden yapılan açıklamada, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirlerine dikkat çekildi. Gece uçuşlarının iptal edildiği belirtilen açıklamada, kutsal yolculuğa çıkacak hacı adaylarının ayrı ayrı araçlarıyla Konya Havalimanına gelmelerine izin verilmeyeceği bildirildi. Hacı adaylarının aileleriyle vedalaşmalarını Mevlana Kültür Merkezi önünde yapacağı belirtildi.

Açıklama şu şekilde:

"Yaşanılan hain darbe girişimi sonrası Olağanüstü Hal ilanıyla alınan ilave güvenlik tedbirleri ve gece uçuşlarının iptali nedeniyle Havaalanı güvenlik komisyonunun aldığı karar uyarınca, hacı adaylarımızın uçaklarının zamanında kalkabilmesi ve mağdur olmamaları için kafilelerde yer alan hacılarımızın Mevlana Kültür Merkezinin önünde aileleri ile vedalaşmaları, İl Müftülüğümüz ve tur şirketleri tarafından otobüslerle havalimanına getirilmeleri uygulamasına geçilmiştir. Bu durumda Hacı adaylarımızın ayrı ayrı ferdi olarak araçlarıyla havalimanına gelmelerine izin verilmeyecektir. Aksi halde havalimanımıza ulaşım mümkün olmayacaktır.
 
Dolayısıyla; uçuşların zamanında ve sorunsuz yapılabilmesi için hacı adaylarımızın ve ailelerinin yeni uygulama ile ilgili gerekli hassasiyeti göstermeleri, İl Müftülüğümüzün, TÜRSAB’ın ve Özel şirketlerin ise gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir."

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.