Murat Güzel

Murat Güzel

Valilikten Makam Aracı İsteyen Müdür!

Valilikten Makam Aracı İsteyen Müdür!

Seçimler geride kaldı, ancak seçim sürecinde tartıştığımız konulardan birçoğu hâlâ güncelliğini koruyor.

Bu sorunların güncelliğini korumasına karşın, bugün onlar üzerinde durmayacağım.

Geçtiğimiz haftalarda Konya’da bazı il müdürlerinin çalışmalarının yetersiz görülmesi dolayısıyla epey bir tartışma doğurdukları, görevden alınmalarının da mevzubahis olduğunu yazmıştık.

İsmi görevden alınacakllar arasında geçen il müdürlerinden birisi hakkında tarafıma aktarılan öyle bir olay var ki dudak uçuklatacak cinsten.

Olay şu:

Bu müdürün müdürlük koltuğunu işgal ettiği kurumun Konya Valiliği’ne tahsis edilmiş iki makam aracı varmış.

Müdür bey bir yazıyla söz konusu araçların iadesini Konya Valiliği’nden talep etmiş.

Elbette Konya Valisi Muammer Erol’un bu talebe verdiği cevap “olumsuz” olmuş.

Olayı bize aktaran dostumuz “Eğer bu olay Aydın Nezih Doğan’ın valiliği döneminde Konya’da yaşansaydı Aydın bey o talep kağıdını o müdüre yedirirdi. Yine de Muammer Bey Vali nezaketini koruyarak cevap verdi o müdüre” dedi.

Görevden alınacak il müdürleriyle ilgili kendisinden görüş aldığımız AK Parti Konya Milletvekili de aradı bu arada bizi.

Telefonların dinlendiği kuşkusunu dile getirmişti bizimle konuşurken o vekil.

Meğer yaptığımız o haber üstüne birileri sayın vekili uzaklardan arayıp “O müdür şöyle iyi biri, böyle iyi biri” diyerek görevden almanın önüne geçmeye çalışmışlar.

Akacak kan damarda durmaz demek lazım bu durumlarda, görevden alınması Konya’nın menfaatleri açısından gerekli olan bir müdürü savunmak çok zor olur doğrusu.

Sırtı ne kadar kalın olursa olsun o müdürler bilmeli ki Konyalılar “hizmet” edeni unutmaz, ama hizmet edemeyene de yolu gösterirler.

HAKKIN İADESİ İMİŞ!

Geçtiğimiz hafta Konya İl Özel İdaresi’nde son dakika gerçekleştirilen bir atama kararını eleştirmiştik.

Eleştiri konumuzun aslı atamanın zamanlaması idi.

Bir ya da iki ay önce yapılsa kimsenin yadırgamayacağı bir atamanın kurumun lağvedilişine saatler kala gerçekleştirilmesiydi eleştirdiğimiz.

Hem yazımıza konu olan Daire Başkanı Mustafa beyle (M. K. Kısaltmasını Genel Sekreter Mehmet Kaçmaz olarak okuyan dostlar da böylelikle yanılmış oldular) hem de Genel Sekreter Mehmet Kaçmaz’la aynı olayı yazıdan sonra da tekrar görüştük.

Mustafa beyin ne kadar şanssız bir bürokrat olduğunu anlattı Mehmet Bey. Mehmet beyin anlattığı hususlar, atamanın yanlış değil ama, zamanlama hatası içeren bir uygulama olduğu konusunda beni ikna etmeye yetti.

8 yıl mühendis maaşı ile vekil daire başkanlığı yapan Mustafa Bey ise, hakkı olan bu atama için 3 yıl boyunca uğraştığını, işlemlerin ancak son gün tamamlanabildiğini söyledi.

Yani atama bir hakkın teslimi imiş.

ERCAN USLU OĞLUNU EVERMİŞ!

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu önceki akşam oğlunun mürüvvetini görmüş. Allah hayırlı mutlu etsin.

AYŞE TÜRKMENOĞLU’NA NAZAR DEĞMİŞ

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu solak biliyorsunuz. Ayşe Hanım’a kimin nazarı değdiyse artık, kızına omlet pişirmeye çalışırken sol elinin bütün parmaklarını yakmış. Yazı yazmakta, telefon tuşlamakta zorlanan vekilimize geçmiş olsun diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR