Van Depreminin 3. Yılı

Van Depreminin 3. Yılı
YYÜ akademik yılı, Van depreminde hayatını kaybeden 10 öğrencinin anılmasıyla başladı

VAN (AA) - Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ),  2014-2015 akademik yıl açılış töreni, 23 Ekim 2011'deki Van depreminde hayatını kaybeden 10 öğrencinin anılmasıyla başladı.

YYÜ Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans Salonu'nda gerçekleşen programda, saygı duruşundan bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, depremde çok büyük acıların yaşandığına dikkati çekerek, yeni eğitim-öğretim yılını açmadan önce depremde yaşamını yitiren öğrencileri anmak için yoklama yaptı.

Öğrencilerin ismini okuyan Rektör Battal'a salondaki öğrenciler de ayağa kalkarak "burada" diye cevap verdi.

Konuşmaların ve anma programının ardından yeni Akademik Yıl  açılışını yapan Battal, YYÜ'nün genel durumu, idari, akademik personel ve öğrenci sayısıyla ilgili davetlileri bilgilendirdi.

YYÜ'nün 33. kuruluş yıl dönümünün de kutlandığını anımsatan Battal, konuşmasına şöyle devam etti; 

"Bu yıl üniversitemizde 175'i  lisansüstü olmak üzere, 500'ün üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz var. 1982 yılında kurulan üniversitemiz 3 fakülte, 2 enstitü, 2 yüksekokul ve 147 öğrenciye sahipti. 33 yıllık süreçte, bünyesinden 3 üniversite çıkarmakla birlikte, 15 fakülte, 4 yüksekokul, 5 meslek yüksekokulu, 5 enstitü, 30'un üzerinde araştırma merkezi, ön lisans, lisans ve lisansüstü olmak üzere 27 binin üzerinde öğrenciye, bin 500 civarında öğretim elemanı ve bin 300 civarında da idari personele sahip hale gelmiştir.  Üniversitemiz, ülkemizdeki yaklaşık 185 üniversite dikkate alındığında, bilimsel açıdan da seçkin bir konuma sahiptir. Ancak bunu yeterli görmüyoruz, üniversitemizin bu konumunu daha da üst düzeylere çekmek için, bütün imkanlar seferber edilmektedir."

Konuşmanın ardından Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi ve öğrencileri davetlilere mini bir konser verdi ve temsili olarak yeni Akademik Yılın ilk dersi yapıldı.

Programa, Vali Yardımcısı İbrahim Dündar, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.