Van'da 9 yaşındaki çocuğun ölümünde "ihmal" iddiası

Van'da 9 yaşındaki çocuğun ölümünde "ihmal" iddiası
Muradiye ilçesinde, hastanedeki tedavisinin ardından eve gönderilen 9 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili ailesi, doktorların ihmali olduğu iddiasında bulundu

VAN (AA) - Van'ın Muradiye ilçesinde, hastanedeki tedavisinin ardından eve gönderilen 9 yaşındaki Filiz Turgal'ın ölümüyl ilgili ailesi, doktorların ihmali olduğunu ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, Doğangün Mahallesi'nde dün rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanedeki tedavinin ardından götürüldüğü evde fenalaşarak yaşamını yitiren Turgal'ın ölümünde aile, görevli doktorların ihmali olduğu iddiasında bulundu.

Turgal'ın amcası Masum Turgal, yaptığı açıklamada, kardeşinin başka bir ilde inşaatlarda çalıştığını anlatarak, "Yeğenim rahatsızlanınca annesiyle hastaneye getirdik. Acildeki doktor röntgen çektirdi, tahlil yaptırmadan 'bağırsaklarında iltihap var' diyerek iki iğneyi karıştırıp vurdu. Eve götürdük, sabah saatlerinde tekrar rahatsızlandı hastaneye getirirken yolda hayatını kaybetti." dedi.

Hastanenin acil servisinde görevli doktor Mustafa Cemil Mete, ihmal iddiasının doğru olmadığını savundu.

Hastanın mide bulantısı, kusma ve ishal şikayetiyle geldiğini belirten Mete, yaptığı kontrolden sonra filminin çekildiği ve hastanın tedavisine başlanıldığını ifade etti.

Enjeksiyon yapıldıktan sonra ishal, kusma ve mide bulantısı için şurup yazıldığını aktaran Mete, "Hastayı göndermeden önce de yakınlarına bir rahatsızlık halinde çocuk doktoruna getirip göstermelerini söyleyerek gönderdim. Ertesi gün hasta rahatsızlanınca yakınları 112 Acil Servisi arayarak hastayı tekrar hastaneye getiriyorlar. Ancak ekip hastayı aldığında hastanın öldüğünü görüyor. Ona rağmen hastaneye getiriyorlar. Zaten çıkacak adli raporda ölüm nedeni belli olacak." diye konuştu.

Turgal'ın cesedi, otopsi için Van Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.