Van'da Esnaf Ve Vatandaşın Terör Saldırısına Tepkisi Sürüyor

Van'da Esnaf Ve Vatandaşın Terör Saldırısına Tepkisi Sürüyor
Van'da esnaf ve vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Esnaf Ötuş, "Canımı kurtardım ama aracımı kurtaramadım. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum" dedi

VAN (AA) - Van'da esnaf ve vatandaşlar, terör örgütü PKK mensuplarınca Kurban Bayramı'nın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 50 kişinin yaralandığı saldırıyı kınadı.

Terör örgütü mensuplarınca AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis kontrol noktasına patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırının ardından vatandaşların zarar gören iş yerleri ve evlerini temizlemek için başlattığı çalışma sürüyor.

İş yerlerinin önüne çıkarılan cam ve kapı parçaları, belediye ekiplerince araçlara yüklenerek kaldırıldı. Vatandaşlar, bayram gününde gerçekleştirilen eyleme tepki göstererek, saldırıların son bulmasını istedi.

"Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum"
Patlamanın meydana geldiği noktadaki taksi durağında çalışan taksici Şahin Ötuş, olay anında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Bayram dolayısıyla taksi durağında iki aracın bulunduğunu belirten Ötuş, ekmek parası kazanmak için bayram gününde de hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Ötuş, taksi durağında müşteri beklerken büyük bir patlamanın meydana geldiğini anlatarak, şunları ifade etti:

"Patlamanın ardından her yeri duman kapladı. Önce hiçbir yeri göremedik. Sonra döndüğümde aracımın enkaz yığınına dönüştüğünü gördüm. Yaklaşık 15 metre uzağa fırlatılmış. Beş çocuğum var ve kirada kalıyorum. Geçimimi de bu taksiyle sağlamaya çalışıyordum. Canımı kurtardım ama aracımı kurtaramadım. Allah'a şükür ki bayram nedeniyle burası kalabalık değildi. Herkes bayram için evindeydi. Burada çok az insan vardı. Bunu yapanları Allah'a havale ediyorum."

"İnsan olan böyle bir saldırı yapmaz"
Vatandaşlardan Mehmet Salih Bingöl, saldırının tüm Türkiye'ye yönelik olduğunu, bayramın birinci günü yapılan saldırıyı lanetlediklerinei vurgulayarak, şöyle dedi:

"Bu ülkeyi yıkmaya çalışıyorlar. Bu bayram gününde insan olan böyle bir saldırı yapmaz. Çoluk çocuk hedef alındı. Beraber yaralandık, kim kazandı? Bundan ne Kürtler ne başka kimse bir şey kazanmaz. Bunun kaybedeni Kürtlerdir. Bizi kullanıp birbirimize kırdırıyorlar. Bunlar dış güçlerden destek alıyor. Allah devletimize, milletimize yardım etsin. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daha da güçlenir. Bunlar insan değildir. Bunları ancak birlik ve beraberliğimiz yok eder."

Abdulhalim Almalı da terör saldırının gerçekleştiği noktada büyük oranda maddi hasarın oluştuğunu anlattı.

"Terör örgütünün Kürtlerle alakası yoktur"
Almalı, çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı kınadığını vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

"Bir kez daha şunu gördük ki bu terör örgütünün Kürtlerle hiçbir alakası yoktur. Tamamen dış güçlerin maşası olarak onların desteğiyle bu tür eylemleri gerçekleştirerek, Kürt halkını pasifleştirmeye çalışıyor. Hiçbir şey insan kanı kadar değerli değildir. Hak arayışı demokratik bir mücadeleyle aranmalıdır. Kürt halkının kanını akıtarak hiç bir yere varamazlar. Bu tür menfur saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz."

Esnaf Caner Soydan da ailesinin bayramını kutladığı sırada saldırının gerçekleştiğini belirterek, "Büyük bir gürültüyle patlama oldu. İş yerime geldiğimde korkunç bir manzarayla karşılaştım. İçerideki tüm malzemeler zarar görmüş. Cana değil mala gelsin. Yeter ki insanlar ölmesin. İnşallah bu saldırılar bir an önce durur ve memlekete huzur gelir." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.