Van’da MERS Virüsü Şüphesi

Van’da MERS Virüsü Şüphesi
Van’da hac dönüşü evlerinde rahatsızlanan 3 hasta, mers virüsü şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.Olay, akşam saatlerinde G.A. ve eşi S.A. öksürük ve yüksek ateş nedeniyle Van’d...

Van’da hac dönüşü evlerinde rahatsızlanan 3 hasta, mers virüsü şüphesiyle kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alındı.

Olay, akşam saatlerinde G.A. ve eşi S.A. öksürük ve yüksek ateş nedeniyle Van’da özel bir hastaneye baş vurdu. Hastanenin acil servisine giden hastalar, mers virüsünden şüphelenen doktorlar bir süreliğine hastaneye kimseyi almama kararı aldı. Yapılan tetkikler sonucunda hastalar dezenfekte edildikten sonra Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Böllümünde bir yer ayarlanıp oraya sevk edildiler. Hastalardan G.A., umreye gitmeden önce ateşinin ve öksürüğünün olduğunu, umreden döndükten sonrada öksürük, ateş, terleme ve boğaz kuruluğu geçmediği için hastaneye baş vurdukları öğrenildi.

Öte yandan, H.A. isimli bir kadın da, yaklaşık bir hafta önce umreden döndüğü ve baş ağrısı, öksürük, bulantı, kusma, nefes darlığı ve ateş şikayeti üzerine Yüzüncü Yıl Üniversite Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne kaldırıldı. Herk iki hastanede de çalışanlar maske takarak önlem aldıkları belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.