Van'da terör propagandasına tutuklama

Van'da terör propagandasına tutuklama
İpekyolu ilçesinde teröristlerce yola döşenen patlayıcının imhası sırasında yaralanan polis memurunun götürüldüğü hastanede, terör örgütü lehine ifadeler kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan kadın sağlık görevlisi ile seyyar satıcılık yapan kişi tutu

Van'da terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptıkları iddiasıyla 2 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 10 Mayıs'ta PKK'lı teröristlerce İpekyolu ilçesinde yola döşenen patlayıcının imhası sırasında infilak etmesi sonucu yaralanan polis memurunun götürüldüğü hastanenin önünde bekleyen bir kadın, "Allah polislerimizi korusun, Allah onların yardımcısı olsun" diyerek güvenlik güçlerine destek verdi.

Bu sırada, hastane önünde seyyar satıcılık yapan kişi ile hastanede çalışan kadın sağlık görevlisi, terör örgütü lehine ifadeler kullanınca gözaltına alındı.

İki şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheliler, Sulh Ceza Hakimliğince, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklandı.

10 Mayıs'ta, Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü mensuplarınca yola döşenen el yapımı patlayıcı, güvenlik güçlerinin imha işlemi sırasında infilak etmişti. Patlamanın etkisiyle bomba imha uzmanları Ferhat Aslan ile Ahmet Çam şehit olmuş, bir polis memuru yaralanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.