Van'da terör saldırısı: 2 şehit, 15 yaralı

Van'da terör saldırısı: 2 şehit, 15 yaralı
Van'ın Erciş ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker ile 1 köy korucusu şehit oldu, 10 asker ve 5 korucu yaralandı

Van'ın Erciş ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Van'ın Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına bölücü terör örgütü mensupları patlayıcı madde yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığınca, Van'ın Erciş ilçesi Pay Jandarma Karakol Komutanlığına, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından gece 00.20'de patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Bir asker ve bir korucunun şehit olduğu saldırıda yaralanan on askerden birinin durumunun ağır olduğu, saldırıda beş korucunun da yaralandığı bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hain saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız ve bir korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 10 kahraman silah arkadaşımız ve beş korucumuz ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.