Van'daki iş adamları "Farsça" öğrenecek

Van'daki iş adamları "Farsça" öğrenecek
Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentteki iş adamlarının İran'da daha kolay iletişim kurması ve bunu ticari faaliyetlerine yansıtması için "Farsça" dil kursu açılıyor- Van TSO Başkanı Takva:- "İranlılar çok iyi Türkçe konuşuyor. Bizim de Farsça öğrenmemiz ger

VAN (AA) - Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), odaya üye iş adamlarının İran'daki iş adamlarıyla daha iyi iletişim kurabilmesi için "Farsça" dil kursu açacak.

Van TSO iki ülke ticari ilişkilerinde daha iyi diyalog kurulması ve kentteki iş adamlarının Farsça öğrenmesi için kolları sıvadı.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İran ile yaklaşık 560 kilometrelik sınırın, 300 kilometreye yakın kısmının Van'ı kapsadığını söyledi.

İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının önemli bir karar olduğunu belirten Takva, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla İran'ın dünya ekonomisi ile entegre olmasının yolunun, Van ve Türkiye'den geçeceğine inanıyoruz ama bunu oturarak sağlamamız mümkün değil. Bizim de dünyadaki diğer ekonomik aktörler gibi İran'daki ekonomik potansiyele ve pazara erişim konusunda ciddi çalışmalar yapmamız gerekiyor. İran'a komşu olmamız ve özellikle odamıza kayıtlı üyelerin İran ile etkin iletişim sağlayabilmesi, ticari bağlantılar kurabilmesi ve İran pazarında hedef kitleye ulaşabilmesi için birtakım somut çalışmalar yapmamız gerekiyor."

- "Dil bilmek önemli"

İki yıl önce Van TSO'da İran Tüccar Danışma Ofisinin açıldığını anımsatan Takva, odaya kayıtlı İranlı tüccarların rahatlıkla kendilerini ifade edebilmeleri ve sorunlarının çözümüne katkı sağlamak için bu ofisi hazırladıklarını anımsattı.

Takva, "Ambargonun kalkmasıyla İranlı tüccarlarla etkin iletişim sağlamak önemli. Van'daki tüccarların hedef pazarı olan İran ile sağlıklı işbirliği geliştirmemiz için en etkili iletişim mekanizması olan Farsça dilini öğrenmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Yaptıkları değerlendirmede iş adamlarının yararlanabileceği Farsça dil kursunu açmaya karar verdiklerini kaydeden Takva, bunun için çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Kursun zamanı, tarihi ve süresinin, İran ziyareti sonrası yapılacak toplantıyla karara bağlanacağını hatırlatan Takva, "Mutlaka Farsça öğrenmemiz gerekiyor. İranlılar zaten Türkçe'yi iyi biliyor. Bizde Farsça konuşarak İran ile olan ilişkilerimizi daha etkin hale getirmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.