Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu
İpekyolu ilçesindeki terör operasyonunda şehit düşen polis memuru Abdullah Delibaş'ın cenazesi törenle memleketine uğurlandı

VAN (AA) - Van'ın İpekyolu ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit edilen polis memuru Abdullah Delibaş, düzenlenen törenin ardından, memleketi Kilis'e uğurlandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törene, Vali İbrahim Taşyapan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, 6. Hudut Alay Komutanı Albay Ali Yalçın, askeri erkan, kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Şehit polis memuru Delibaş'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören alanına getirilerek öz geçmişi okundu. Şehidin yakınları bu sırada Kürtçe ağıtlar yaktı.

Şehidin babası Süleyman, eşi Özlem, çocukları Süleyman ve Efe Delibaş'a törene katılanlar destek oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından, şehit Delibaş'ın cenazesi, mesai arkadaşlarının omuzlarında tekbir getirilerek, askeri uçağa taşındı.

Şehidin cenazesi uçakla, memleketi Kilis'e uğurlandı.

İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi'nde dün bir evde terör örgütü mensuplarının bulunduğu yönündeki ihbar üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerince başlatılan operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu Abdullah Delibaş şehit düşmüş, bir polis memuru da yaralanmıştı.

Aynı operasyonda bir terörist etkisiz hale getirilmiş, bir terörist yaralı yakalanmıştı. Evde silah, el bombası ve patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirilmişti.

Van'daki terör operasyonu

Van'daki terör operasyonu

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.