Van'daki Terör Saldırılarını Gerçekleştiren 2 Kişi Tutuklandı

Van'daki Terör Saldırılarını Gerçekleştiren 2 Kişi Tutuklandı
İki Nisan Polis Karakolu ve Polisevine bombalı araçla saldırı düzenleyen terörist ile polis memuru Abdullah Delibaş'ın şehit edilmesi olayına karıştığı belirlenen kişi tutuklandı

VAN (AA) - Van'da, 17 Ağustos'ta İki Nisan Polis Karakolu ve Polisevine bombalı araçla saldırı düzenleyen terörist ile polis memuru Abdullah Delibaş'ın 18 Nisan'da şehit edilmesi olayına karıştığı belirlenen kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 17 Ağustostaki terör saldırısının ardından yaralı yakalanan terör örgütü PKK mensubu Medet Oruç ile polis memuru Abdullah Delibaş'ın 18 Nisan'da şehit edilmesi olayına karıştığı iddiasıyla adliyeye sevk edilen Ferhat Sayıner, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Evinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunan M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Merkeze bağlı İpekyolu ilçesindeki İki Nisan Polis Merkezi ve Polisevine bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2'si polis 4 kişi hayatını kaybetmiş, 14'ü polis 71 kişi yaralanmıştı. Saldırının ardından Medet Oruç yaralı yakalanmış, zanlının ifadeleri doğrultusunda birçok adrese düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınmıştı.

Bombalı aracı kırsaldan alan ve kent merkezine getirdiği tespit edilen ve Cizre operasyonları sırasında birçok bombalı tuzakta parmak izleri bulunan terör örgütü mensubu ile Suriyeli olduğu değerlendirilen kadın terörist etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.