Vanlı gazetecilerin konya gezisi sona erdi

Vanlı gazetecilerin konya gezisi sona erdi
Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün de (BYEGM) desteklediği gezi sona erdi.

Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ve Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün de (BYEGM) destek verdiği proje kapsamında Konya’ya gelen ve il merkezinin yanı sıra Beyşehir ve Çumra ilçelerini de gezen Vanlı gazeteciler bölgeden mutlu ayrıldı. 
Beyşehir Belediyesi’nin organize ettiği program çerçevesinde Beyşehir ilçesine gelen burada tarihi Eşrefoğlu Camisi ve Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ile bazı mekanları ziyaret ederek, göl üzerindeki yat turuna katılan Van’dan gelen 30 gazeteci, Beyşehir’in doğal güzellikleri ile tarihi zenginliklerine hayran kaldı.

“SÖYLEMDE BIRAKMADIK”
Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, yaptığı açıklamada, proje kapsamında bir süre önce Konya’dan 30 gazetecinin Van’a gittiğini, 3 gün süreli programın ardından Van’dan da 30 gazetecinin Konya’ya geldiğini hatırlatarak, “Bu iki gazeteciler cemiyeti arasında yapılan bir kardeşlik köprüsü projesiydi. Devamında Beyşehir’e de geldik. Sadece Konya merkezle sınırlı tutmadık, Beyşehir ve Çumra ilçelerimize de geldik. Biz bu işi, yani doğu batı kardeşliğini söylemde bırakmadık ve bir adım ötesine götürerek, gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Bu tür projelerin hem mesleki açıdan, hem de bölgelerimizin tanıtımı açısından faydalı olduğuna inanıyoruz. O yüzden cemiyet olarak bu tür projelerde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“BU TÜR PROJELERE AÇIĞIZ”
Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Konya İl Müdürü Cemil Paslı da, BYEGM’nin desteklediği iki ilin gazeteciler cemiyetlerinin organize ettiği bir proje içerisinde olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bir ay önce Van’daydık, Konya’daki gazeteci arkadaşlarımız Vanlı gazetecilerimizin konuğu oldu. Orada Van gölünün etrafını tur attık, tarihi kültürel yerlerini gezdik ama asıl önemli mesaj burada; Yunus Emre’nin de ifade ettiği gibi; ‘gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ dizelerindeki birlik ve beraberlik ruhunun yaşatılması ve uygulamalarla bunların gösterilmesi idi temeldeki maksat. Özellikle Türkiye’nin bugünlerde geçtiği zor günler nedeniyle bu uygulamanın çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Şunun bilinmesini istiyorum; biz BYEGM ve İl Müdürlüğü olarak bu gibi projelere daima destek veriyoruz, vereceğiz, bu gibi projelere açığız ve teşvik ediyoruz. Çünkü görülmediği zaman, konuşulmadığı zaman, bir araya gelinmediği zaman algılarla hareket ediyoruz, biz Van’da da bu mesajı verdik, Konya’dan gördüğümüz Van’la oradaki gerçek Van aynı şey değil, kesinlikle görülmesi, yaşanılması, birlikte hareket edilmesi gerekiyor. Bu anlamda, bizleri Beyşehir’de misafir eden Belediye Başkanımız Murat Özaltun bey ile buradaki gazeteci arkadaşlar teşekkür ediyorum” diye konuştu.

VAN’DAN ORGANİZEYE TEŞEKKÜR
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Bekleyen de, Konyalı gazetecilerin, bundan bir ay önce olayların başladığı dönemde, tüm organizasyonların iptal edildiği günlerde proje kapsamında düzenlenen geziye katılarak Van’a geldiğini vurgulayarak, “Buna rağmen Van’a gelmişlerdi, 3 gün boyunca dolaştık, yani söylemde kalmaması çok önemliydi,kardeşlik adına. Bundan sonra da inşallah devam edeceğiz. Biz cemiyet olarak farklı illere gidip, oradaki gazetecileri de Van’da ağırlamayı düşünüyoruz.Organizasyona katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KONYA’DA DİNİ DUYGULARIMIZ GÜÇLENDİ”
Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tekin de, “Ne olursa ol, yine gel’ diyen Mevlana’nın şehrinde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Buraya gelerek dini duygularımızın da çok daha güçlendiğini söyleyebiliriz. Dinimizin adı İslam, kelime anlamı; barış, huzur, teslimiyet, ibadet etmek, boyun eğmek ve itaat etmek anlamına geliyor. Biz de o barışa daha çok katkı sunmak adına Van’dan buralara kadar geldik. Bu kardeşliğimize daha fazla katkı sunmak adına geldik. Konya denildiğinde, akla gelen sadece dini anlamdaki güzelliklerle beraber, insanlarının ve çevresinin güzelliğini de görmüş olduk. Doğal güzelliğini de gördük. Bu güzelliklere katkı sunmak adına buradayız” şeklinde konuştu.

“BEYŞEHİR’İ TANITTIK”
Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar da, Vanlı gazetecilere Beyşehir’in tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, “Her iki cemiyetimize bu organizasyonu düzenlediği için teşekkür ediyoruz. Beyşehir Belediye Başkanımıza da bu organizasyona katkı sağladığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.