Vanlı kız öğrencilerin büyük başarısı

Vanlı kız öğrencilerin büyük başarısı
Türkiye Bisiklet Şampiyonası'na ilk kez katılan liseli kızlar, elde ettikleri iki Türkiye Şampiyonluğu ile Van'ın ve ailelerinin gurur kaynağı oldu

Van'da eğitim gördükleri okulda bisiklet takımına aileleri ikna edilerek kazandırılan 5 kız öğrenci, Türkiye Şampiyonası'ndan dereceyle dönerek hem ilin hem de ailelerinin gururu oldu.

Tuşba ilçesindeki Abdurrahman Gazi İMKB Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 5 kız öğrenci, ailelerin olumsuz tutumuna rağmen öğretmenlerinin çabaları sonucunda yer aldıkları bisiklet takımıyla iki Türkiye şampiyonluğu elde etti.

Vanlı kız öğrenciler, 13-15 Haziran 2016 tarihlerinde Konya'da düzenlenen ve 11 ilden sporcuların katıldığı Okul Sporları Bisiklet Türkiye Şampiyonası'nda genç kızlar A kategorisinde zamana karşı ve 20 kilometre yol yarışmalarında gösterdikleri başarının ardından gözlerini uluslararası yarışlara çevirdi.

-Aileler destek verince şampiyonluk geldi


Bisiklet takımı oyuncularından Berivan Kutlutürk, bisiklet sürme hevesi ve güzel bir aktivite olması nedeniyle takıma katıldığını söyledi.

Şampiyonaya gidecekleri dönemde babasının karşı çıkması nedeniyle üzüldüğünü anlatan Berivan, şunları kaydetti:

"Turnuvaya katılacağım zaman ailem izin vermedi. Beni başka alanlara yönlendirmek istediler. Babama ilk söylediğimde yarışmamı istemedi. İl dışı olduğu için bu duruma sıcak bakmıyordu. İsteğim ve hocalarımın yardımıyla ailemi ikna ettim. Şampiyon olunca ailem çok sevindi. Bana bundan sonra da destek vereceklerini söylüyorlar. Benim de öz güvenim arttı. Bundan sonra bu alanda kendimi daha fazla geliştirmek için çalışmalara devam edeceğim."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.