Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek:
"Alman ders kitaplarından soykırım kelimesi çıkarılmalı"

FRANKFURT (AA) - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, "Alman ders kitaplarından soykırım kelimesi çıkarılmalı. Alman dostlarımıza bunu anlatacağız." dedi.

Perinçek, partisinin Avrupa temsilciliği tarafından Frankfurt'ta düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, Vatan Partisi’nin iş başı yapacağı günlerin geldiğini öne sürerek, "Eskiden beri biz tarihin pususunda olan partiyiz diyorduk. Yani zamanı geldiğinde o tarihi görevimizi yapacağız. Şimdi o tarihi görevin eşiğindeyiz. Önümüzde büyük tarihi görevler var." ifadesini kullandı.

Son 2 yıldan bu yana Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Perinçek, terör örgütü PKK’nın hendeklere gömüldüğünü, Türk ordusunun özgürleştiğini ve FETÖ/PDY terör örgütüne karşı mücadele verildiğini söyledi.

"Tepemizde Tayyip Erdoğan varken nasıl oluyor da bunlar oluyor diye soruyorsunuz?" diyen Perinçek, şunları söyledi:

"Kim iktidarda olursa olsun bu işin özeti şudur. Eğer bu yönetim PKK’nın üzerine yürüyorsa Türkiye’nin talepleri, Türkiye’nin gücü, Türk milletinin özlemleri, Atatürk’ten kalan Türkiye’nin devrimci mirası Tayyip Erdoğan’ı teslim almış önüne katmış sürüklüyor. Olay budur. Biz Vatan Partisi olarak Türkiye’nin dinamiklerine yaslandık ve bugünkü yönetimi teslim aldık."

Perinçek, 1915 olaylarıyla ilgili tasarının 2 Haziran’da Alman meclisinde oylanacak olmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Soykırımın hukuki bir kavram olduğunu ve buna parlamentoların karar veremeyeceğini belirten Perinçek, şunları kaydetti:

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararı hem Büyük Daire hem de 2. Daire kararı varki bu iki karar aşağı yukarı birbirinin tekrarıdır. Bu kararların özeti şudur: Ermeni soykırımı iddiası hukuki bir kavram. Bir suç, yankesicilik, rüşvet gibi bir suç. Suç hakkında yetkili mahkeme karar verir. 1915 olaylarının suç olduğuna karar verecek mahkeme ya Türk mahkemesidir ya da uluslararası ceza mahkemesidir. Böyle bir karar çıkmadığı için hiç kimse hiçbir yer karar alamaz. Bunu söyleyen AİHM. Bunun için Alman parlamentosunun kapısına dayanacağız. Milletvekillerine, belediye yetkililerine gideceğiz. 1915 olayları veya başka olaylar hakkında parlamentonun bir soykırım olmuştur diye karar almaya yetkiniz yok diyeceğiz."

Tarihçilerin de 1915 olaylarını tartışabileceğini ancak soykırıma hükmedemeyeceğini dile getiren Perinçek, "Alman ders kitaplarından soykırım kelimesi çıkarılmalı. Alman dostlarımıza bunu anlatacağız. 'Siz mahkeme değilsiniz siz tarihi olayları yazın. Ama soykırım sözcüğünü kullanmak bir tek mahkemelerin yetkisindedir' diyeceğiz." açıklamasında bulundu.

Konferansa, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek'in yanı sıra Avrupa ve Almanya'daki partililer de katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.